Japońskie noże kuchenne DEBA | sklep centrumnozy.pl

Noże DEBA

Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Deba 19,5cm
Bunmei Nóż Deba 19,5cm

Bunmei Nóż Deba 19,5 cm

Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

359,00 zł

Cena netto: 291,87 zł

szt.

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Deba 18 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 18 cm

Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 16,5cm

Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 16,5cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm

Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

989,00 zł

Cena netto: 804,07 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm

Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 699,00 zł

Cena netto: 1 381,30 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Deba 16,5cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Deba 16,5cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 16,5 cm

Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena:

1 019,00 zł

Cena netto: 828,46 zł

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

229,00 zł

Cena netto: 186,18 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Ten nóż o masywnym ostrzu przeznaczony jest przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Deba 165 mm [WA-06]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Deba 165 mm [WA-06]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Deba 165 mm [WA-06]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Deba 165 mm


Deba to nóż o masywnym ostrzu przeznaczony przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

379,00 zł

Cena netto: 308,13 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

399,00 zł

Cena netto: 324,39 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

439,00 zł

Cena netto: 356,91 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych

Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

739,00 zł

Cena netto: 600,81 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

539,00 zł

Cena netto: 438,21 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

 

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R

Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R
Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R

Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R

Solidny nóż w stylu japońskim, zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który świetnie się też sprawdzi przy krojeniu i sprawianiu różnych rodzajów mięsa. Dzięki szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości nie wymaga dużego wysiłku. Tradycyjny szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

489,00 zł

Cena netto: 397,56 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 12 cm

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 12 cm
Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 12 cm

Magoroku Saku Satake Nóż Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

99,00 zł

Cena netto: 80,49 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm
Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm

Magoroku Saku Satake Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

szt.

Satake Katsu Nóż Deba 16cm

Satake Katsu Nóż Deba 16cm
Satake Katsu Nóż Deba 16cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm
Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Nóż Ajikiri 9cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Ajikiri 9cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Ajikiri 9cm

Satake Megumi Nóż Ajikiri 9cm

Nóż Ajikiri jest mini wersją noża Deba. Nóż ten służy jedynie do przygotowania małych ryb, takich choćby jak makrele. Mały rozmiar sprawia, że nóż jest niezwykle poręczny, co przekłada się na komfort użytkowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

89,00 zł

Cena netto: 72,36 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 12cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 12cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 12cm

Satake Megumi Nóż Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

79,00 zł

Cena netto: 64,23 zł

Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake Megumi Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

99,00 zł

Cena netto: 80,49 zł

szt.

Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm

Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm
Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm

Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm

Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm
Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm

MV Pakka Satake Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

179,00 zł

Cena netto: 145,53 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

249,00 zł

Cena netto: 202,44 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Natural Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Natural Nóż Deba 15,5cm

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

219,00 zł

Cena netto: 178,05 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm

Satake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm

Satake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Saku Nóż Deba 16 cm

Satake Saku Nóż Deba 16 cm
Satake Saku Nóż Deba 16 cm

Satake Saku Nóż Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

szt.

Satake Satoru Nóż Deba 16 cm

Satake Satoru Nóż Deba 16 cm
Satake Satoru Nóż Deba 16 cm

Satake Satoru Nóż kuchenny Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

189,00 zł

Cena netto: 153,66 zł

szt.

Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm
Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

Sword Smith Satake Nóż Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake Swordsmith Black Nóż Deba 16cm

Satake Swordsmith Black Nóż Deba 16cm
Satake Swordsmith Black Nóż Deba 16cm

Satake Sword Smith Black Nóż Deba 16cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

Satake Tomoko 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake Tomoko 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż Deba 15,5cm

Satake Tomoko Nóż Deba 15,5 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

Satake Tsuhime Black Nóż Deba 16 cm

Satake Tsuhime Black Nóż Deba 16 cm
Satake Tsuhime Black Nóż Deba 16 cm

Tsuhime Black Satake Nóż kuchenny Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

259,00 zł

Cena netto: 210,57 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Deba 17cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Deba 17cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Deba 17cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Deba 17 cm

Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm

Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm

Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami

Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 589,00 zł

Cena netto: 2 104,88 zł

szt.

Tojiro Aogami nóż Deba 18cm F-977

Tojiro Aogami nóż Deba 18cm F-977
Tojiro Aogami nóż Deba 18cm F-977

Nóż kuchenny Deba 18 cm Tojiro Aogami

Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Cena:

1 569,00 zł

Cena netto: 1 275,61 zł

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm


Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena:

759,00 zł

Cena netto: 617,07 zł

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 369,00 zł

Cena netto: 1 113,01 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm


Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 739,00 zł

Cena netto: 1 413,82 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm


Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 649,00 zł

Cena netto: 2 153,66 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm
Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm


Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Tojiro Zen Kasztan nóż Deba 15,5cm FD-571K

Tojiro Zen Kasztan nóż Deba 15,5cm FD-571K
Tojiro Zen Kasztan nóż Deba 15,5cm FD-571K

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu,
noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny,
aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości.
Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem.
Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Profesjonalny japoński nóż mini-light Deba, Tojiro Zen 15 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,4 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 4 cm
Grubość klingi: ok. 3,4 mm
Waga: ok. 120 g

Cena:

529,00 zł

Cena netto: 430,08 zł

Tojiro Zen Kasztan nóż mini-light Deba 11,5 cm FD-570K

Tojiro Zen Kasztan nóż mini-light Deba 11,5 cm FD-570K
Tojiro Zen Kasztan nóż mini-light Deba 11,5 cm FD-570K

Profesjonalny japoński nóż mini-light Deba, Tojiro Zen 11,5 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 22,2 cm
Długość ostrza: 11,5 cm
Szerokość Klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: ok. 3 mm
Waga: ok. 70 g

Cena:

419,00 zł

Cena netto: 340,65 zł

Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

Nóż kuchenny Deba 15,5 cm Tojiro Zen Dąb
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

539,00 zł

Cena netto: 438,21 zł

szt.

Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm
Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

459,00 zł

Cena netto: 373,17 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207
Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207

Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm [16207]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 do 300mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.


Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC:61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia:jednostronne

Długość całkowita: 325 mm
Długość ostrza: 183 mm
Szerokość: 55 mm
Waga: 311 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]

Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]

Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita (A): 332 mm
Długość ostrza (B): 182 mm
Szerokość (C): 54 mm
Grubość (D): 4.0 mm
Waga: 200 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl