Japońskie noże YANAGIBA do sushi

Noże YANAGIBA

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

969,00 zł

Cena netto: 787,80 zł

szt.

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

839,00 zł

Cena netto: 682,11 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 119,00 zł

Cena netto: 909,76 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagiba 30 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 699,00 zł

Cena netto: 1 381,30 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

859,00 zł

Cena netto: 698,37 zł

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]
Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm


Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

319,00 zł

Cena netto: 259,35 zł

szt.

Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R
Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R
Nóż Yanagi Sashimi 30cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R

Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

Magoroku Saku Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

szt.

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm
Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Megumi Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

99,00 zł

Cena netto: 80,49 zł

Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake MV Natural Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm
Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

MV Pakka Satake Nóż Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

239,00 zł

Cena netto: 194,31 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

189,00 zł

Cena netto: 153,66 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

219,00 zł

Cena netto: 178,05 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Sword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Satake Sword Smith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

szt.

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm
Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Tsuhime Black Satake Nóż Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Cena:

259,00 zł

Cena netto: 210,57 zł

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm [16218]

 

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 375 mm
Długość ostrza: 230 mm
Szerokość: 31 mm
Waga: 158 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

 

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 260 mm
Szerokość: 33 mm
Waga: 195 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 300mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 448 mm
Długość ostrza: 290 mm
Szerokość: 35 mm
Waga: 220 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

999,00 zł

Cena netto: 812,20 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

439,00 zł

Cena netto: 356,91 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

749,00 zł

Cena netto: 608,94 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

579,00 zł

Cena netto: 470,73 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [11164]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl