GIESSER 2287 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty
Opis
Uchwyt z polipropylenu zapewnia maksymalne wsparcie i umożliwia niemęczącą pracę w przetwórstwie mięsnym i rybnym,
a także we wszystkich innych obszarach przetwórstwa żywności.
Polipropylen (PP), uchwyt jest szczególnie łatwy do czyszczenia.
Uchwyt jest bardzo szczelny w miejcsu łaczenia z ostrzem.
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Dane techniczne
Sztywność ostrza | elastyczne |
Długość ostrza | 21 cm |