

Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Japońskie noże kuchenne TAKOHIKI do sushi i oprawiania ryb
Perfekcyjne noże Takohiki idealnie spisujące się w przygotowywaniu sushi, sashimi. Ich ostrze delikatnie przecina i z precyzją oprawia i filetuje mięso ryb, a także znajduje swoje zastosowanie w krojeniu warzyw.
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm [16228]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 343 mm
Długość ostrza: 205 mm
Szerokość: 21 mm
Waga: 111 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 377 mm
Długość ostrza: 235 mm
Szerokość: 22 mm
Waga: 140 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230

Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm [16230]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 263 mm
Szerokość: 23 mm
Waga: 163 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
![Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7118/Noz-Masahiro-MS-8-Takohiki-210mm-10022.webp)
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Masahiro Takohiki o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]
![Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7256/Noz-Masahiro-MS-8-Takohiki-240mm-10023.webp)
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]
Masahiro Takohiki o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.