

Kategorie
Sztywność ostrza
Japońskie noże kuchenne do krojenia i szatkowania USUBA
Bunmei Nóż Usuba 18 cm

Bunmei Nóż Usuba 18cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 12 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 16,5 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 16,5 cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18 cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 16,5 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 18cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Usuba 16,5 cm

Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Usuba 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 900 VG-10 Nóż Usubagata 16 cm

Kanetsune 900 VG-10 Nóż Usubagata 16 cm
apoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm [MU-08]
![Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm [MU-08]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8177/Noz-kuchenny-Suncraft-MU-BAMBOO-Usuba-167-mm-MU-08.webp)
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Usuba 167 mm [MU-08]
Usuba to nóż zbliżony z kształtu do tasaka, jest jednak mniejszy i lżejszy od niego. Przydaje się do pracy z warzywami. Co charakterystyczne, jednostronnie ostrzona krawędź tnąca tego noża jest prosta, albo tworzy łagodny łuk. Wysoka głownia noża skutecznie separuje dłoń kucharza od powierzchni deski do krojenia i gwarantuje komfort pracy. Duża powierzchnia klingi jest bardzo pomocna przy przenoszeniu rozdrobnionych produktów z deski do krojenia. W kuchni japońskiej Usuba stosowana jest również do katsuramuki, czyli wycinania cieniutkich arkuszy z warzyw takich jak daikon (rzodkiew japońska), marchew, ogórek. Uwaga! Usuba nie służy do rąbania kości.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]
![Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7187/Noz-Masahiro-Bessen-Usuba-165mm-16238.webp)
Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
![Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7194/Noz-Masahiro-Bessen-Usuba-180mm-16239.webp)
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Wysyłka w: 48 godzin
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Kamagata Usuba 16,5 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Kamagata Usuba 16,5 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Kamagata Usuba 19,5 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Kamagata Usuba 19,5 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Usuba 16 cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Usuba 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Suncraft SENZO CLASSIC nóż MINI USUBA 100 mm (SZ-08)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Mini Usuba 100 mm
Zbliżony z kształtu do tasaka, jednak mniejszy i lżejszy od niego. Przydaje się do pracy z warzywami. Co charakterystyczne, tnąca krawędź ostrza tego noża jest prosta, albo tworzy łagodny łuk. Wysoka głownia noża skutecznie separuje dłoń kucharza od powierzchni deski do krojenia i gwarantuje komfort pracy. Usuba sprawdza się np. wtedy, gdy chce się ciąć warzywa na cieniutkie arkusze.
Wysyłka w: 48 godzin
Suncraft SENZO CLASSIC nóż USUBA 167 mm (SZ-15)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Usuba 167 mm
Zbliżony z kształtu do tasaka, jednak mniejszy i lżejszy od niego. Przydaje się do pracy z warzywami. Co charakterystyczne, tnąca krawędź ostrza tego noża jest prosta, albo tworzy łagodny łuk. Wysoka głownia noża skutecznie separuje dłoń kucharza od powierzchni deski do krojenia i gwarantuje komfort pracy. Usuba sprawdza się np. wtedy, gdy chce się ciąć warzywa na cieniutkie arkusze.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5 cm

Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Tojiro Shirogami Nóż Usuba 18 cm

Nóż kuchenny Usuba 18 cm Tojiro Shirogami
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Nóż Masahiro MS-8 Usuba 180mm [10032]
![Nóż Masahiro MS-8 Usuba 180mm [10032]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7259/Noz-Masahiro-MS-8-Usuba-180mm-10032.webp)
Nóż Masahiro MS-8 Usuba 180mm [11132]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Wysyłka w: 48 godzin