Noże kuchenne

NOŻE DO KUCHNI

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

359,00 zł

Cena netto: 291,87 zł

szt.

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 119,00 zł

Cena netto: 909,76 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm

Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

szt.

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]
Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 270 mm [MU-10]

Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

219,00 zł

Cena netto: 178,05 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 379,00 zł

Cena netto: 1 121,14 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 989,00 zł

Cena netto: 1 617,07 zł

szt.

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966
Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.

Cena:

1 469,00 zł

Cena netto: 1 194,31 zł

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 169,00 zł

Cena netto: 950,41 zł

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

779,00 zł

Cena netto: 633,33 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 27 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

959,00 zł

Cena netto: 779,67 zł

szt.

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż kuchenny do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm
Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

929,00 zł

Cena netto: 755,28 zł

szt.

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm


Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 989,00 zł

Cena netto: 2 430,08 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm


Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 649,00 zł

Cena netto: 2 153,66 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami


Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

739,00 zł

Cena netto: 600,81 zł

szt.

Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm
Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

739,00 zł

Cena netto: 600,81 zł

Nóż Masahiro BWH Chef 270mm [14013]

Nóż Masahiro BWH Chef 270mm [14013]
Nóż Masahiro BWH Chef 270mm [14013]

Nóż Masahiro BWH Chef 270mm [14013]

Masahiro BWH Chef to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.

Cena:

799,00 zł

Cena netto: 649,59 zł

Nóż Masahiro BWH Slicer 270mm [14018]

Nóż Masahiro BWH Slicer 270mm [14018]
Nóż Masahiro BWH Slicer 270mm [14018]

Nóż Masahiro BWH Slicer 270mm [14018]

Masahiro BWH Slicer o długości ostrza 270 mm to idealny nóż do plastrowania. Długie, smukłe, dość elastyczne ostrze zostało stworzone do odkrawania małych porcji miękkich dań głównych takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Dzięki zastosowaniu długiej krawędzi tnącej podczas krojenia otrzymujemy idealnie równe plastry. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita (A): 405 mm
Długość ostrza (B): 271 mm
Szerokość (C): 40 mm
Grubość (D): 2.5 mm
Waga: 213 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

799,00 zł

Cena netto: 649,59 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

579,00 zł

Cena netto: 470,73 zł

szt.

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]

Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [11164]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

szt.

Nóż Masahiro MV Slicer 270mm [13718]

Nóż Masahiro MV Slicer 270mm [13718]
Nóż Masahiro MV Slicer 270mm [13718]

Nóż Masahiro MV Slicer 270mm [13718]

Masahiro MV Slicer o długości ostrza 270 mm to idealny nóż do plastrowania. Długie, smukłe, dość elastyczne ostrze zostało stworzone do odkrawania małych porcji miękkich dań głównych takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Dzięki zastosowaniu długiej krawędzi tnącej podczas krojenia otrzymujemy idealnie równe plastry. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

Nóż Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918]

Nóż Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918]
Nóż Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918]

Nóż Masahiro MV-H Slicer 270mm [14918]

Masahiro MV-H Slicer o długości ostrza 270 mm to idealny nóż do plastrowania. Długie, smukłe, dość elastyczne ostrze zostało stworzone do odkrawania małych porcji miękkich dań głównych takich jak pieczony drób czy ryba przygotowana w całości. Dzięki zastosowaniu długiej krawędzi tnącej podczas krojenia otrzymujemy idealnie równe plastry. Nóż ten z powodzeniem możemy również wykorzystać do filetowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 149,00 zł

Cena netto: 934,15 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl