Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm
Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami
Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
F-1022L
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby,
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry.
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 30cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
Wysyłka w: 48 godzin