Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Seria GSF oferuje noże o mniejszych rozmiarach, które stanowią praktyczne uzupełnienie dla dwóch pozostałych serii noży Global – G i GS.
Nożyk do kraba / homara | Global GSF-18
Nożyk do kraba / homara | Global GSF-18
Dobranie odpowiedniego narzędzia do wykonywanej pracy, to często podstawa sukcesu. W przypadku tej zasady, kuchenne zadania nie są wyjątkiem. Stąd wiele wyspecjalizowanych noży, których kształty mogą zadziwiać. W przypadku noża GSF-18, jego przeznaczeniem są kraby I homary. Grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza, bez utraty kontroli a otworem w klindze można wyłamać czułki, w celu łatwiejszego przygotowania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do obierania 8 cm | Global GSF-15
Nóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-15
Nieduży nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do obierania 8cm | Global GSF-46
Nóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-46
Nóż przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, lekko poszerzone ostrze jest wyjątkowo komfortowe w użyciu, a wygodna, płaska rękojeść ułatwia kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do obierania, duża rączka 5 cm | Global GSF-34
Nóż kuchenny do obierania, duża rączka 5 cm | Global GSF-34
Specjalistyczny nóż kuchenny z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. Lekko przedłużona rękojeść jest szczególnie wygodna dla użytkowników o większych dłoniach.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do obierania, duża rączka 8cm | Global GSF-31
Nóż kuchenny do obierania, duża rączka 8 cm | Global GSF-31
Nieduży nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw oraz do specjalnych zadań wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Wąskie ostrze i ostry czubek umożliwiają bardzo dokładne cięcie. Lekko przedłużona rękojeść jest szczególnie wygodna dla użytkowników o większych dłoniach.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż uniwersalny 11cm | Global GSF-22
Nóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GSF-22
Wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.
Nóż uniwersalny 11cm | Global GSF-49
Nóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GSF-49
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy. Dzięki pełnowymiarowej rękojeści użytkownik skutecznie kontroluje nóż.
Nóż uniwersalny 15cm | Global GSF-24
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm | Global GSF-24
Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnych produktów, a także do obierania owoców lub warzyw. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia.
Nóż uniwersalny 15cm | Global GSF-50
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm | Global GSF-50
Średniej wielkości, poręczny nóż, który świetnie się nadaje do krojenia różnego rodzaju produktów, a także do obierania owoców lub warzyw i usuwania z nich gniazd. Lekkie, cienkie ostrze – mniejsze niż w nożu szefa i większe niż w nożu do obierania – może też w razie potrzeby służyć do sprawiania mięsa lub filetowania ryb.