MASAHIRO

Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]

Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]
Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]

Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]

Bunka to noż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych. Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza. Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę. Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

299,00 zł

Cena netto: 243,09 zł

szt.

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]
Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Masahiro MV-L Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

389,00 zł

Cena netto: 316,26 zł

szt.

Nóż Masahiro BWH Boning 160mm Flexible [14072]

Nóż Masahiro BWH Boning 160mm Flexible [14072]
Nóż Masahiro BWH Boning 160mm Flexible [14072]

Nóż Masahiro BWH Boning 160mm Flexible [14072]

Masahiro BWH Boning Flexible o elastycznym ostrzu długości 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 288 mm
Długość ostrza: 160 mm
Szerokość: 28 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 111 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

429,00 zł

Cena netto: 348,78 zł

szt.

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

MSC Nakiri 160 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

299,00 zł

Cena netto: 243,09 zł

szt.

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11064]

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11064]
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11064]

Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]

MSC Nakiri 160 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

269,00 zł

Cena netto: 218,70 zł

szt.

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm [14971]

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm [14971]
Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm [14971]

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm [14971]

Masahiro MV-H Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

szt.

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm Flexible [14972]

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm Flexible [14972]
Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm Flexible [14972]

Nóż Masahiro MV-H Boning 160mm Flexible [14972]

Masahiro MV-H Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

569,00 zł

Cena netto: 462,60 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl