Producent
Sztywność ostrza
Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]
Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]
Masahiro BWH Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]
Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]
Masahiro MV-L Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef 210mm [14011]
Nóż Masahiro BWH Chef 210mm [14011]
Masahiro BWH Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 330 mm
Długość ostrza: 210 mm
Szerokość: 46 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 158 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef Wave Edge 210mm [14041]
Nóż Masahiro BWH Chef Wave Edge 210mm [14041]
Jedną z najbardziej ekscytujących rzeczy w tym nożu jest ząbkowana krawędź, która w połączeniu z asymetrycznym, dwustronnym ostrzeniem sprawia, że ostrze to pozostaje w gotowości do pracy przez bardzo długi czas. Ząbki na krawędzi wywierają znacznie większy nacisk na krojony produkt, a piłujący ruch pozwala na bezproblemowe cięcie. Tego typu rozwiązanie znajduje szerokie zastosowanie. Szczególnie dobrze sobie radzi z produktami miękkimi w środku i twardymi na zewnątrz jak np. dojrzałe pomidory, cytrusy, pieczywo. Nóż z takim ostrzem przypadnie do gustu tym użytkownikom, którzy poszukują narzędzia nie wymagającego regularnego ostrzenia.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20, krawędź ząbkowana
Długość całkowita: 326 mm
Długość ostrza: 211 mm
Szerokość: 46 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 155 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Masahiro Takohiki o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV Chef 210mm [13711]
Nóż Masahiro MV Chef 210mm [13711]
Masahiro MV Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-H Chef 210mm [14911]
Nóż Masahiro MV-H Chef 210mm [14911]
Masahiro MV-H Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-H Chef Dimple 210mm [14981]
Nóż Masahiro MV-H Chef Dimple 210mm [14981]
Masahiro MV-H Chef Dimple o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-S Chef 210mm [13611]
Nóż Masahiro MV-S Chef 210mm [13611]
Nóż szefa kuchni to jedno z najczęściej wybieranych narzędzi w kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm brązowy [35926]
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm brązowy [35926]
Masahiro Sankei Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210 mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm czarny [35846]
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm czarny [35846]
Masahiro Sankei Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210 mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
Wysyłka w: 48 godzin