Producent
Sztywność ostrza
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 270 mm
Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN
Wysyłka w: 48 godzin
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 240 mm
Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN
Wysyłka w: 48 godzin
Opakowanie ozdobne L&S Masahiro na dwa noże [42003]
Opakowanie ozdobne L&S Masahiro na dwa noże [42003]
Wysyłka w: 48 godzin
Opakowanie ozdobne L&L Masahiro na dwa noże [42002]
Opakowanie ozdobne Masahiro na dwa noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Opakowanie ozdobne Masahiro na trzy noże [42001]
Opakowanie ozdobne Masahiro na trzy noże
Wysyłka w: 48 godzin
Ceramiczna ostrzałka ręczna Masahiro 200x10mm [40581]
Ceramiczna ostrzałka ręczna Masahiro 200x10mm [40581]
Wysyłka w: 48 godzin
Opakowanie ozdobne Masahiro na trzy noże [10173]
Opakowanie ozdobne Masahiro na trzy noże
Wysyłka w: 48 godzin
Opakowanie ozdobne Masahiro na dwa noże [10172]
Opakowanie ozdobne Masahiro na dwa noże
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro S-600 [40184]
Kamień do ostrzenia Masahiro S-600 [40184]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro M-600 [40154]
Kamień do ostrzenia Masahiro S-1000 [40183]
Kamień do ostrzenia Masahiro S-1000 [40183]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Paring 90mm czarny [35844]
Nóż Masahiro Sankei Paring 90mm czarny [35844]
Masahiro Sankei Paring 90 mm to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Paring 90mm brązowy [35924]
Nóż Masahiro Sankei Paring 90mm brązowy [35924]
Masahiro Sankei Paring 90 mm to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie a nieduży rozmiar pozwala na wygodne obieranie w ręku czy krojenie drobnych produktów na desce. Jego wszechstronne zastosowanie, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Peeling 60mm [14000]
Nóż Masahiro BWH Peeling 60mm [14000]
Masahiro BWH Peeling o zakrzywionym ostrzu długości 60 mm to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Jego mały, kompaktowy kształt pozwala na łatwe manewrowanie trzymając obrabiany produkt w ręku.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 167 mm
Długość ostrza: 60 mm
Szerokość: 12 mm
Grubość: 1.6 mm
Waga: 40 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Paring 120mm [11056]
Nóż Masahiro MSC Paring 120mm [11056]
MSC Paring 120 mm to uniwersalny nóż przypominający kształtem mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni. Nóż ten można też z powodzeniem stosować do obierania warzyw i owoców.
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro S-1500 [40182]
Kamień do ostrzenia Masahiro S-1500 [40182]
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Utility 150mm czarny [35845]
Nóż Masahiro Sankei Utility 150mm czarny [35845]
Masahiro SANKEI Utility o ostrzu długości 150 mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Utility 150mm brązowy [35925]
Nóż Masahiro Sankei Utility 150mm brązowy [35925]
Masahiro SANKEI Utility o ostrzu długości 150 mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro M-1000 [40153]
Ceramiczna ostrzałka ręczna Masahiro 250x10mm [40582]
Ceramiczna ostrzałka ręczna Masahiro 250x10mm [40582]
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro M-1500 [40152]
Kamień do ostrzenia Masahiro M-1500 [40152]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Przyrząd do wyrównania kamienia Masahiro [40118]
Przyrząd do wyrównywania kamieni
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Chef 180mm czarny [35842]
Nóż Masahiro Sankei Chef 180mm czarny [35842]
Masahiro SANKEI Chef 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Santoku 165mm czarny [35841]
Nóż Masahiro Sankei Santoku 165mm czarny [35841]
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Chef 180mm brązowy [35922]
Nóż Masahiro Sankei Chef 180mm brązowy [35922]
Masahiro SANKEI Chef 180 to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Santoku 165mm brązowy [35921]
Nóż Masahiro Sankei Santoku 165mm brązowy [35921]
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm brązowy [35926]
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm brązowy [35926]
Masahiro Sankei Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210 mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm czarny [35846]
Nóż Masahiro Sankei Bread 210mm czarny [35846]
Masahiro Sankei Bread o ząbkowanym ostrzu długości 210 mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Bread 240mm [11077]
Nóż Masahiro BWH Bread 240mm [11077]
Masahiro BWH Bread o ząbkowanym ostrzu długości 240 mm został stworzony do krojenia chleba. Z łatwością radzi sobie z twardą skórką jak i miękkim wnętrzem chleba dając estetyczne kromki z minimalną ilością okruchów. Niektórzy kucharze używają tego noża również do krojenia czekolady, pomidorów czy owoców cytrusowych.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: ząbkowany
Długość całkowita: 372 mm
Długość ostrza: 242 mm
Szerokość: 25 mm
Grubość: 1.8 mm
Waga: 102 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Paring 90mm [14001]
Nóż Masahiro BWH Paring 90mm [14001]
Masahiro BWH Paring o ostrzu długości 90 mm to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Kształtem przypomina miniaturowy nóż szefa kuchni a ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie. Niezbędny w każdej kuchni.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 199 mm
Długość ostrza: 90 mm
Szerokość: 25 mm
Grubość: 1.8 mm
Waga: 63 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11064]
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]
MSC Nakiri 160 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.
Nóż Masahiro MSC Chef 180mm [11062]
Nóż Masahiro MSC Chef 180mm [11062]
Jest to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Santoku 165mm [11061]
Nóż Masahiro MSC Santoku 165mm [11061]
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro M-600/1000 [40173]
Kamień do ostrzenia Masahiro M-600/1000 [40173]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]
Nóż Masahiro MSC Bunka 160mm [11055]
Bunka to noż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych. Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza. Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę. Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Utility 120mm [14002]
Nóż Masahiro BWH Utility 120mm [14002]
Masahiro BWH Utility o ostrzu długości 120 mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita (A): 224 mm
Długość ostrza (B): 120 mm
Szerokość (C): 26 mm
Grubość (D): 1.8 mm
Waga: 68 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Chef 180mm [11052]
Nóż Masahiro MSC Chef 180mm [11052]
Jest to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Santoku 165mm [11051]
Nóż Masahiro MSC Santoku 165mm [11051]
Santoku to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia w plastry, kostkę i siekania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]
Nóż Masahiro MSC Nakiri 160mm [11054]
MSC Nakiri 160 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro L-600 [40104]
Kamień do ostrzenia Masahiro L-600 [40104]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Nóż Masahiro MV-L Utility 150mm [14104]
Nóż Masahiro MV-L Utility 150mm [14104]
Masahiro MV-L Utility o ostrzu długości 150 mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Utility 150mm Waved Edge [14038]
Nóż Masahiro BWH Utility 150mm Waved Edge [14038]
BWH to seria noży wykonana na wzór linii MV-H. Zastosowano tu również molibdenowo-wanadową, wysokowęglową, nierdzewną stal MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej, niespotykanej ostrości.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Utility 150mm [14004]
Nóż Masahiro BWH Utility 150mm [14004]
Masahiro BWH Utility o ostrzu długości 150 mm to uniwersalny nóż będący mniejszą wersją noża szefa kuchni. Jego wszechstronne zastosowanie, sprawdzające się wszędzie tam gdzie nóż szefa jest za duży, czynią go niezbędnym elementem wyposażenia kuchni.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita (A): 265 mm
Długość ostrza (B): 150 mm
Szerokość (C): 30 mm
Grubość (D): 1.8 mm
Waga: 87 g
Wysyłka w: 48 godzin
Zestaw noży Masahiro 42001-35842-35844
Zestaw noży Masahiro 42001-35842-35844
Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-101 175mm [40871]
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Boning 160mm [14071]
Nóż Masahiro BWH Boning 160mm [14071]
Masahiro BWH Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 288 mm
Długość ostrza: 160 mm
Szerokość: 28 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 116 g
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro L-180 [40106]
Kamień do ostrzenia Masahiro L-180 [40106]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]
Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]
Masahiro MV-L Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.
Nóż Masahiro BWH Nakiri 165mm [14035]
Nóż Masahiro BWH Nakiri 165mm [14035]
Masahiro BWH Nakiri o długości ostrza 165 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 285 mm
Długość ostrza: 165 mm
Szerokość: 50 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 160 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Santoku 175mm [14023]
Nóż Masahiro BWH Santoku 175mm [14023]
Masahiro BWH Santoku o długości ostrza 175 mm to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 295 mm
Długość ostrza: 175 mm
Szerokość: 45 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 144 g
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef 180mm [14010]
Nóż Masahiro BWH Chef 180mm [14010]
Masahiro BWH Chef o długości ostrza 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20
Długość całkowita: 305 mm
Długość ostrza: 185 mm
Szerokość: 43 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 138 g
Wysyłka w: 48 godzin
Kamień do ostrzenia Masahiro L-1000 [40103]
Kamień do ostrzenia Masahiro L-1000 [40103]
Kamienie są najlepszym sposobem do szlifowania, ostrzenia i polerowania krawędzi tnącej. Taką metodę wykorzystują również japońskie manufaktury produkujące noże.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 120mm [10003]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Santoku 175mm [14123]
Nóż Masahiro MV-L Santoku 175mm [14123]
Masahiro MV-L Santoku o długości ostrza 175 mm to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Chef 180mm [14110]
Nóż Masahiro MV-L Chef 180mm [14110]
Masahiro MV-L Chef o długości ostrza 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Santoku Wave Edge 165mm [14039]
Nóż Masahiro BWH Santoku Wave Edge 165mm [14039]
Jedną z najbardziej ekscytujących rzeczy w tym nożu jest ząbkowana krawędź, która w połączeniu z asymetrycznym, dwustronnym ostrzeniem sprawia, że ostrze to pozostaje w gotowości do pracy przez bardzo długi czas. Ząbki na krawędzi wywierają znacznie większy nacisk na krojony produkt, a piłujący ruch pozwala na bezproblemowe cięcie. Tego typu rozwiązanie znajduje szerokie zastosowanie. Szczególnie dobrze sobie radzi z produktami miękkimi w środku i twardymi na zewnątrz jak np. dojrzałe pomidory, cytrusy, pieczywo. Nóż z takim ostrzem przypadnie do gustu tym użytkownikom, którzy poszukują narzędzia nie wymagającego regularnego ostrzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Blok magnetyczny Masahiro
Magnetyczny blok na noże Masahiro wykonany z naturalnego drewna bukowego, przeznaczony do przechowywania maksymalnie sześciu noży. W każdej przegrodzie znajdują się magnesy dzięki czemu wyciąganie i odkładanie noży jest wyjątkowo łatwe. Tego typu rozwiązanie zapewnia również bezpieczne przechowywanie noży bez ryzyka uszkodzenia krawędzi tnącej czy też czubka.
Chcesz skomponować swój zestaw noży Masahiro? Napisz do nas na info@masahiro.pl a spełnimy Twoje życzenie!
Oferta dotyczy samego bloku bez noży.
Nóż Masahiro MV-H Paring 90mm [14901]
Nóż Masahiro MV-H Paring 90mm [14901]
Masahiro MV-H Paring o ostrzu długości 90 mm to nóż przeznaczony do obierania oraz obróbki małych produktów jak owoce i warzywa. Kształtem przypomina miniaturowy nóż szefa kuchni a ostro zakończony czubek pozwala na łatwe manewrowanie. Niezbędny w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef Wave Edge 180mm [14040]
Nóż Masahiro BWH Chef Wave Edge 180mm [14040]
Jedną z najbardziej ekscytujących rzeczy w tym nożu jest ząbkowana krawędź, która w połączeniu z asymetrycznym, dwustronnym ostrzeniem sprawia, że ostrze to pozostaje w gotowości do pracy przez bardzo długi czas. Ząbki na krawędzi wywierają znacznie większy nacisk na krojony produkt, a piłujący ruch pozwala na bezproblemowe cięcie. Tego typu rozwiązanie znajduje szerokie zastosowanie. Szczególnie dobrze sobie radzi z produktami miękkimi w środku i twardymi na zewnątrz jak np. dojrzałe pomidory, cytrusy, pieczywo. Nóż z takim ostrzem przypadnie do gustu tym użytkownikom, którzy poszukują narzędzia nie wymagającego regularnego ostrzenia.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno black pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny, asymetryczny 80/20, krawędź ząbkowana
Długość całkowita: 302 mm
Długość ostrza: 184 mm
Szerokość: 45 mm
Grubość: 2.0 mm
Waga: 149 g
Zestaw noży Masahiro Sankei 359_2224
Zestaw noży Masahiro Sankei 359_2224
Zestaw Masahiro w opakowaniu ozdobnym składający się z noży: Sankei Chef 180mm oraz Sankei Paring 90mm. Taki skład noży to niezbędne minimum, które powinno znaleźć się w każdej kuchni, dodatkowo zapakowane w piękne pudełko tworzą idealny zestaw na prezent.
W zestawie:
Opakowanie ozdobne L&S Masahiro na dwa noże [42003]
Nóż Masahiro Sankei Chef 180mm brązowy [35922]
Nóż Masahiro Sankei Paring 90mm brązowy [35924]