Noże do drobiu

GIESSER 2505 10 trybownik półelastyczny 10cm czarny

GIESSER 2505 10 trybownik półelastyczny 10cm czarny
GIESSER 2505 10 trybownik półelastyczny 10cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

39,00 zł

Cena netto: 31,71 zł

szt.

Dick Mastergrip nóż trybownik wygięty półelastyczny 10cm pomarańczowy 828821053

Dick Mastergrip nóż trybownik wygięty półelastyczny  10cm pomarańczowy 828821053
Dick Mastergrip nóż trybownik wygięty półelastyczny 10cm pomarańczowy 828821053

Nóż trybownik wygięty półelastyczny Dick Mastergrip 10cm pomarańczowy 828821053 Długość: 10 cm. Seria Mastergrip. Stal nierdzewna, polerowane, laserowo wykonane ostrze. Higieniczne połączenie ostrza z rękojeścią. Szerokie miejsce na kciuk. Bezpieczna, trwał...

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

40,00 zł

Cena netto: 32,52 zł

szt.

Wybierz trwałe i skuteczne noże do drobiu

 

Drób to drugi najczęściej wybierany rodzaj mięsa na polskich stołach, dlatego ważne jest, aby do jego oprawiania dobrać najlepsze możliwe noże.

 

Jaki nóż do oprawiania kurczaka?

Noże do drobiu są zwykle krótsze i bardziej elastyczne niż do czerwonego mięsa. Wynika to głównie z rozmiaru zwierzęcia, ale także z tego, że drób jest delikatniejszy i wymaga bardziej precyzyjnych, ostrożnych cięć.

Najpopularniejszym wyborem do drobiu jest trybownik – wąskie, proste ostrze pozwala na dokładne i bezpieczne oddzielenie kości i ścięgien od mięsa, a mniejszy rozmiar noża ułatwia manewrowanie. Dobrze sprawdzają się także klasyczne noże masarskie.

 

Najważniejsze kryteria doboru noży do drobiu

W naszej ofercie znajdziecie szeroki wybór noży do drobiu, które spełniają najważniejsze kryteria:

  • higiena: połączenie ostrza i trzonka powinno być wolne od szpar i szczelin i niechłonne;
  • rozmiar: odpowiednio dobrane długość i waga ostrza pozwalają na precyzję i wygodę;
  • twardość i wytrzymałość: zarówno giętkie, jak i sztywne ostrza muszą być wytrzymałe, aby zapewniać bezpieczeństwo pracy;
  • ostrość: noże są precyzyjnie kontrolowane pod kątem ich ostrości, aby tępe ostrze nie utrudniało oprawiania mięsa. Właściwie ostre noże gładko tną mięso i nie rozrywają go;
  • trwałość: stal nierdzewna jest bezpieczna i trwała. Nie wymaga szczególnej uwagi, łatwo ją ponownie naostrzyć, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Centrum Noży to gwarancja, że znajdziesz noże do drobiu dopasowane do waszych potrzeb i wymagań.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl