Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Wybierz trwałe i skuteczne noże do drobiu

 

Drób to drugi najczęściej wybierany rodzaj mięsa na polskich stołach, dlatego ważne jest, aby do jego oprawiania dobrać najlepsze możliwe noże.

 

Jaki nóż do oprawiania kurczaka?

Noże do drobiu są zwykle krótsze i bardziej elastyczne niż do czerwonego mięsa. Wynika to głównie z rozmiaru zwierzęcia, ale także z tego, że drób jest delikatniejszy i wymaga bardziej precyzyjnych, ostrożnych cięć.

Najpopularniejszym wyborem do drobiu jest trybownik – wąskie, proste ostrze pozwala na dokładne i bezpieczne oddzielenie kości i ścięgien od mięsa, a mniejszy rozmiar noża ułatwia manewrowanie. Dobrze sprawdzają się także klasyczne noże masarskie.

 

Najważniejsze kryteria doboru noży do drobiu

W naszej ofercie znajdziecie szeroki wybór noży do drobiu, które spełniają najważniejsze kryteria:

  • higiena: połączenie ostrza i trzonka powinno być wolne od szpar i szczelin i niechłonne;
  • rozmiar: odpowiednio dobrane długość i waga ostrza pozwalają na precyzję i wygodę;
  • twardość i wytrzymałość: zarówno giętkie, jak i sztywne ostrza muszą być wytrzymałe, aby zapewniać bezpieczeństwo pracy;
  • ostrość: noże są precyzyjnie kontrolowane pod kątem ich ostrości, aby tępe ostrze nie utrudniało oprawiania mięsa. Właściwie ostre noże gładko tną mięso i nie rozrywają go;
  • trwałość: stal nierdzewna jest bezpieczna i trwała. Nie wymaga szczególnej uwagi, łatwo ją ponownie naostrzyć, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Centrum Noży to gwarancja, że znajdziesz noże do drobiu dopasowane do waszych potrzeb i wymagań.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl