Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Nasze noże ubojowe to gwarancja zawsze idealnej szynki

 

Dobry nóż to podstawa pracy z mięsem. Niezależnie od wielkości porcji czy kawałków, jakie chcemy otrzymać, musimy mieć pewność, że dobieramy właściwe narzędzia do właściwych celów. Noże ubojowe to noże do większych, cięższych zadań niż na przykład noże do drobiu.

Jaki nóż ubojowy wybrać?

Ponieważ nóż ubojowy służy nam przede wszystkim do obróbki czerwonego mięsa, jest on zdecydowanie dłuższy od noża do drobiu – czasem nawet dwukrotnie. Dlatego tak ważny jest dobór noża o odpowiedniej wadze i długości nie tylko do tego, jakie mięso obrabiamy, ale też do naszego wzrostu i rozmiaru dłoni.

Do wyboru mamy masarskie noże o klasycznym kształcie, ale także wygięte noże ubojowe o zaokrąglonym szpicu – to zabezpiecza nas przed przypadkowym przebiciem skóry w nieodpowiednim miejscu. Ciekawym rozwiązaniem są także noże z ostrzami typu sztylet, w których powierzchnia tnąca jest dwustronna.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze noży ubojowych

W Centrum Noży mamy duży wybór noży ubojowych. Bez względu na przeznaczenie i preferencje każdy znajdzie coś dla siebie w naszej ofercie, a my pilnujemy, by noże spełniały najważniejsze kryteria:

  • higiena: ostrza i rękojeści wykonane bez szczelin, z niechłonnych materiałów;
  • rozmiar: noże ubojowe przeznaczone są do większych sztuk mięs, stąd mają też odpowiednio dobrane rozmiary;
  • ostrość: im większe zwierzę, które oprawiamy, tym lepiej jest mieć ostry nóż, który bez wysiłku przetnie mięso bez szarpania go;
  • trwałość: nasze noże wykonane są z bezpiecznej i wytrzymałej stali nierdzewnej.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl