Kategorie
Sztywność ostrza
Japońskie noże Nakiri do szatkowania warzyw
Kasumi DAMASCUS nóż Nakiri 17cm
Noże KASUMI Damascus są produkowane w japońskim mieście Seki.
Każdy nóż ma swój niepowtarzalny rysunek na klindze, powstały na wskutek skuwania 33 warstw stali.
Rdzeń ostrza został wykonany z bardzo wysokiej jakości stali VG-10.
Następnie z każdej strony nałożono 16 warstw bardziej elastycznej stali. Nóż jest
wykonany z wysokowęglowej stali z domieszką kobaltu, manganu, molibdenu i wanadu. Dokladny skład,
proporcje i proces hartowania jest pilnie strzeżoną tajemnicą firmy.
Twardość rdzenia wynosi ok. 60-61 HRC.
Noże są wykonane metodą kucia i zostały
wykonane z jednego kawałka stali na całej długości.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi VG-10 PRO nóż Nakiri 17cm
Noże VG-10 PRO wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej.
Stal VG-10 PRO zapewnia większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć oraz korozję.