Japońskie noże Nakiri do szatkowania warzyw

Noże NAKIRI

Kasumi DAMASCUS nóż Nakiri 17cm

Kasumi DAMASCUS nóż Nakiri 17cm
Kasumi DAMASCUS nóż Nakiri 17cm

Noże KASUMI Damascus są produkowane w japońskim mieście Seki.


Każdy nóż ma swój niepowtarzalny rysunek na klindze, powstały na wskutek skuwania 33 warstw stali.
Rdzeń ostrza został wykonany z bardzo wysokiej jakości stali VG-10.
Następnie z każdej strony nałożono 16 warstw bardziej elastycznej stali. Nóż jest
wykonany z wysokowęglowej stali z domieszką kobaltu, manganu, molibdenu i wanadu. Dokladny skład,
proporcje i proces hartowania jest pilnie strzeżoną tajemnicą firmy.


Twardość rdzenia wynosi ok. 60-61 HRC.
Noże są wykonane metodą kucia i zostały
wykonane z jednego kawałka stali na całej długości.

Wysyłka w: 3 dni

Cena:

674,00 zł

Cena netto: 547,97 zł

szt.

Kasumi VG-10 PRO nóż Nakiri 17cm

Kasumi VG-10 PRO nóż Nakiri 17cm
Kasumi VG-10 PRO nóż Nakiri 17cm

Noże VG-10 PRO wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej.
Stal VG-10 PRO zapewnia większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć oraz korozję.

Cena:

1 077,00 zł

Cena netto: 875,61 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl