Noże do mięsa

Europejski nóż do wykrawania 15cm | Global GF-40

Europejski nóż do wykrawania 15cm | Global GF-40
Europejski nóż do wykrawania 15cm | Global GF-40

Profesjonalny nóż kuchenny do wykrawania 15cm | Global GF-40

Stosunkowo ciężki, specjalistyczny nóż, przeznaczony do trybowania większych części mięsa, takich jak szponder, udziec jagnięcy, szynka czy indyk. Zakończona ostrym czubkiem szersza klinga pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach i ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27

Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27
Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27

Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27

Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

539,00 zł

Cena netto: 438,21 zł

szt.

Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95
Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm
Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012

Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

369,00 zł

Cena netto: 300,00 zł

szt.

Global NI Nóż do porcjowania 23 cm

Global NI Nóż do porcjowania 23 cm
Global NI Nóż do porcjowania 23 cm

Global NI Nóż kuchenny do porcjowania 23 cm GN-005

Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

479,00 zł

Cena netto: 389,43 zł

szt.

Global SAI Nóż do porcjowania 21cm

Global SAI Nóż do porcjowania 21cm
Global SAI Nóż do porcjowania 21cm

Global SAI Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm SAI-02

Specjalistyczny nóż kuchenny do porcjowania, który pozwala schludnie pokroić większe porcje przyrządzonego mięsa na cienkie plastry lub apetyczne kawałki. Delikatnie zakrzywione ostrze ułatwia odcinanie mięsa od kości. Nóż idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy udźca jagnięcego. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

719,00 zł

Cena netto: 584,55 zł

szt.

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

329,00 zł

Cena netto: 267,48 zł

Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25cm

Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25cm
Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25cm

Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25 cm

Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

929,00 zł

Cena netto: 755,28 zł

Nagomi Maru Nóż do porcjowania 22cm

Nagomi Maru Nóż do porcjowania 22cm
Nagomi Maru Nóż do porcjowania 22cm

Nagomi Maru Nóż kuchenny do porcjowania 22 cm

Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

779,00 zł

Cena netto: 633,33 zł

Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25cm

Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25cm
Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25cm

Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25 cm

Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Cena:

759,00 zł

Cena netto: 617,07 zł

Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29
Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Nóż kuchenny do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10
Nóż do szynki / łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Nóż kuchenny do szynki i łososia, elastyczny 31cm | Global G-10

Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21

Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21
Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21

Nóż kuchenny do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

429,00 zł

Cena netto: 348,78 zł

szt.

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-103 195mm [40873]

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-103 195mm [40873]
Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-103 195mm [40873]

Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

429,00 zł

Cena netto: 348,78 zł

szt.

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]
Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]

Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

479,00 zł

Cena netto: 389,43 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Deba 165 mm [MU-09]

Ten nóż o masywnym ostrzu przeznaczony jest przede wszystkim do patroszenia oraz filetowania ryb, sprawdzi się również podczas pracy z drobiem i innymi rodzajami mięsa. Jednostronnie zaostrzona klinga poradzi sobie z przecięciem zarówno niewielkich ości jak i krojeniem produktów na idealnie równe, cienkie plastry.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]

Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania. Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt. Slicer kształtem przypomina nóż Sashimi czy Yanagiba. W przeciwieństwie jednak do japońskiego odpowiednika ostrzony jest dwustronnie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm


Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Boning Flexible 170 mm [AS-10]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Boning Flexible 170 mm [AS-10]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Boning Flexible 170 mm [AS-10]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Boning Flexible 170 mm


Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning Flexible to nóż przeznaczony do luzowania. Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Możliwości noża zwiększa jego elastyczność (flexible), dzięki której operowanie nim w przypadku delikatnych mięs jest dużo łatwiejsze.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

379,00 zł

Cena netto: 308,13 zł

szt.

Nóż Masahiro BWH Boning 150mm [14008]

Nóż Masahiro BWH Boning 150mm [14008]
Nóż Masahiro BWH Boning 150mm [14008]

Nóż Masahiro BWH Boning 150mm [14008]

Masahiro BWH Boning o długości ostrza 150 mm to nóż w stylu japońskim przeznaczony do luzowania, trybowania a także do wielu innych zastosowań gdzie krótka i mocna klinga jest niezbędna.

BWH to seria noży wykonana na wzór linii MV-H. Zastosowano tu również molibdenowo-wanadową, wysokowęglową, nierdzewną stal MBS-26, która została poddana trójstopniowemu procesowi hartowania aż do osiągnięcia twardości 58-59 HRC. Każde ostrze zostało doprowadzone do perfekcji przez rzemieślników z ponad 30 letnim doświadczeniem, wynosząc noże Masahiro do poziomu niebywałej, niespotykanej ostrości.

Cena:

439,00 zł

Cena netto: 356,91 zł

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]
Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Nóż Masahiro MV-L Boning 160mm [14171]

Masahiro MV-L Boning o długości ostrza 160 mm to nóż przeznaczony do luzowania o charakterystycznym bardzo wąskim ostrzu z okrągło zakończonym czubkiem zaprojektowanym tak, aby można było nim łatwo manewrować wokół kości, pomiędzy stawami i wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa. Te cechy sprawiają, że nóż do luzowania jest niezbędny do wykonywania tego typu czynności w każdej kuchni, co jest bardziej opłacalne niż kupowanie zluzowanego mięsa. Do luzowania drobiu i ryb lepiej nadaje się nóż o elastyczny ostrzu (flexible), natomiast do mięsa czerwonego taki z ostrzem sztywniejszym. Nóż do luzowania w razie konieczności, szczególnie ten z elastycznym ostrzem można wykorzystać również do filetowania.

Cena:

389,00 zł

Cena netto: 316,26 zł

Nóż rzeźnicki 18cm | Global G-28

Nóż rzeźnicki 18cm | Global G-28
Nóż rzeźnicki 18cm | Global G-28

Nóż kuchenny rzeźnicki 18 cm | Global G-28

Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

429,00 zł

Cena netto: 348,78 zł

szt.

Satake Daichi Nóż do porcjowania 20cm

Satake Daichi Nóż do porcjowania 20cm
Satake Daichi Nóż do porcjowania 20cm

Satake Daichi Nóż do porcjowania 20 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

szt.

Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm
Satake Katsu Nóż Sashimi 21cm

Satake Katsu Nóż kuchenny Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Megumi Zestaw 4 noży do steków

Satake Megumi Zestaw 4 noży do steków
Satake Megumi Zestaw 4 noży do steków

Zestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku STEAK4P

Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.

Cena:

319,00 zł

Cena netto: 259,35 zł

Satake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm

Satake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm
Satake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm

Satake Satoru Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm

Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

189,00 zł

Cena netto: 153,66 zł

szt.

Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)

Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)
Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)

Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)

Nóż kuchenny Suncraft ELEGANCIA Slicer 250 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania.
Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie),
która daje najbardziej estetyczny efekt.

Przeznaczenie:
plastrowanie
porcjowanie

Ostrze - stal proszkowa SG2 (Super Gold #2)
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 378 mm
Długość ostrza - 250 mm
Rękojeść - Walnut Pakkawood
Waga - ok. 188 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

899,00 zł

Cena netto: 730,89 zł

szt.

Suncraft SENZO CLAD nóż Boning 165 mm (AS-07)

Suncraft SENZO CLAD nóż Boning 165 mm (AS-07)
Suncraft SENZO CLAD nóż Boning 165 mm (AS-07)

Suncraft SENZO CLAD nóż Boning 165 mm (AS-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Boning 165 mm
Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning to nóż przeznaczony do luzowania.
Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości,
pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

399,00 zł

Cena netto: 324,39 zł

szt.

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)
Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Suncraft SENZO CLAD nóż Slicer 240 mm (AS-05)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Slicer 240 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania.
Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

329,00 zł

Cena netto: 267,48 zł

szt.

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)
Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż BONING 170 mm (SZ-13)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Boning 170 mm
Suncraft SENZO CLASSIC Boning to nóż przeznaczony do luzowania.
Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości,
pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)
Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Boning 165 mm (FT-07)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Bining 165 mm (FT-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning 165 mm
Suncraft SENZO UNIVERSAL Boning to nóż przeznaczony do luzowania.
Posiada charakterystyczne, bardzo wąskie ostrze z zaokrąglonym czubkiem, dzięki czemu można nim łatwo manewrować wokół kości,
pomiędzy stawami czy wśród ścięgien i chrząstek surowego mięsa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)
Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Slicer 240 mm (FT-05)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO UNIVERSAL Slicer 240 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania. Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów.
Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

szt.

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm
Takeshi Saji Blue Steel Nóż Bunka ręcznie kuty 17 cm

Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Bunka ręcznie kuty 17 cm

Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Cena:

2 099,00 zł

Cena netto: 1 706,50 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 289,00 zł

Cena netto: 1 047,97 zł

szt.

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 379,00 zł

Cena netto: 1 121,14 zł

szt.

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm
Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm

Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm

Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

319,00 zł

Cena netto: 259,35 zł

szt.

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Cena:

549,00 zł

Cena netto: 446,34 zł

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki 24 cm

Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

669,00 zł

Cena netto: 543,90 zł

szt.

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

499,00 zł

Cena netto: 405,69 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

729,00 zł

Cena netto: 592,68 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 21cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 21cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

729,00 zł

Cena netto: 592,68 zł

szt.

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 24cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 24cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm
Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27cm

Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

579,00 zł

Cena netto: 470,73 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 24cm

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 24 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

649,00 zł

Cena netto: 527,64 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

779,00 zł

Cena netto: 633,33 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm

Nóż kuchenny do trybowania drobiu Tojiro DP3 15 cm

Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

579,00 zł

Cena netto: 470,73 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

Nóż kuchenny do wykrawania Tojiro DP3 15cm

Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

szt.

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż kuchenny do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm

Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm

Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm

Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

289,00 zł

Cena netto: 234,96 zł

szt.

Tojiro DP3 nóż do trybowania drobiu 18cm F-804

Tojiro DP3 nóż do trybowania drobiu 18cm F-804
Tojiro DP3 nóż do trybowania drobiu 18cm F-804

Specjalistyczny nóż w stylu japońskim (Garasuki), dzięki któremu można szybko oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia w taki sposób,
żeby nie stracić wartościowego produktu. Długa, mocna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie duże płaszczyzny, a sztywne,
trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.


Profesjonalny japoński nóż do trybowania drobiu Tojiro DP3 18 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,8 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,3 cm
Grubość klingi: ok. 3,4 mm
Waga: ok. 220 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Cena:

669,00 zł

Cena netto: 543,90 zł

Tojiro Flash Amerykański nóż do wykrawania 16,5cm FF-ABO165

Tojiro Flash Amerykański nóż do wykrawania 16,5cm FF-ABO165
Tojiro Flash Amerykański nóż do wykrawania 16,5cm FF-ABO165

Amerykańska wersja noża do wykrawania o solidnej konstrukcji, który służy głównie do usuwania kości z mięsa oraz drobiu.
Fenomenalna ostrość i doskonałe wyważenie sprawiają, że takie czynności jak trybowanie steków czy zdejmowanie skóry z łososia nie stanowią dla kucharza problemu.
Lekko zakrzywione ostrze ułatwia cięcie wzdłuż skóry lub kości.

Amerykański nóż do wykrawania ze stali damasceńskiej Tojiro Flash 16,5 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 3,4 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 150 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Cena:

849,00 zł

Cena netto: 690,24 zł

Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

Nóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

869,00 zł

Cena netto: 706,50 zł

szt.

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm


Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

559,00 zł

Cena netto: 454,47 zł

szt.

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do trybowania 15cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do trybowania 15cm
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do trybowania 15cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro Honesuki 15 cm


Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

559,00 zł

Cena netto: 454,47 zł

szt.

Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black


Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

819,00 zł

Cena netto: 665,85 zł

szt.

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Kasztan


Profesjonalne noże z serii Tojiro Shippu Kasztan DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż zwykłe narzędzia. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego, ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.

Cena:

669,00 zł

Cena netto: 543,90 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl