Mistrz Takeshi Saji jest jednym z najbardziej znanych Japońskich knifemakerów.

W swojej pracy stosuje tradycyjne techniki i kombinacje.

Noże spod ręki mistrza Takeshi Saji są unikatowe i niepowtarzalne, wykonane ręcznie głównie ze stali VG-10 lub R2.

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10
Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10
H-V10D-SA-180EBH
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 31 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 140 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 299,00 zł (netto: 1 869,11 zł )
szt.

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210EBH
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 35,2 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 150 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 699,00 zł (netto: 2 194,31 zł )
szt.

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
H-V10D-PE-150EBH
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 27,3 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 85 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 039,00 zł (netto: 1 657,72 zł )
szt.

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji IW Nóż Santoku 18cm VG-10
H-V10D-SA-180IW
Ręcznie kute dzieło mistrza Takeshi Saji, 61 wyjątkowych warstw stali wykutych w technologii "Black finish"
Nóż kuchenny ręcznie wyprodukowany w Japonii
długość ostrza: 18 cm
stal: VG-10
twardość: +/- 61HRC
rękojeść: okładziny z drewna żelaznego

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 899,00 zł (netto: 1 543,90 zł )
szt.

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210IW
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 33,2 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 190 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 899,00 zł (netto: 1 543,90 zł )
szt.

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

H-V10D-PE-150IW

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm.

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 27 cm

Długość ostrza: 15 cm

Szerokość Klingi: 3,5 cm

Grubość klingi: ok. 2 mm

Waga: ok. 125 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 399,00 zł (netto: 1 137,40 zł )
szt.

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
H-R2D-SA-180RW
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 125 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 779,00 zł (netto: 1 446,34 zł )
szt.

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
H-R2D-CH-210RW
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 37,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,7 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 125 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 199,00 zł (netto: 1 787,80 zł )
szt.

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2
H-R2D-PE-150RW
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 28 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 3,7 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 70 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 529,00 zł (netto: 1 243,09 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2

Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia
warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 299,00 zł (netto: 1 869,11 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż do obierania 9cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż do obierania 9cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż do obierania 9cm R-2

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni.
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek
pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 799,00 zł (netto: 1 462,60 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
H-R2D-SA-180WBB
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Santoku 18 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 30,1 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 205 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 299,00 zł (netto: 1 869,11 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Średniej długości ostrze noża szefa kuchni pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 399,00 zł (netto: 1 950,41 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
H-R2D-CH-210WBB
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 33,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,7 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 220 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 699,00 zł (netto: 2 194,31 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 3 199,00 zł (netto: 2 600,81 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2

Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych,
którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 899,00 zł (netto: 1 543,90 zł )
szt.

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm R-2
H-R2D-PE-150WBB
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 26,5 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 3,2 cm
Grubość klingi: ok. 1,6 mm
Waga: ok. 115 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 039,00 zł (netto: 1 657,72 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
HA-466

Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia
warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 769,00 zł (netto: 1 438,21 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. 
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu 
niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 199,00 zł (netto: 974,80 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10
H-V10D-SA-180YBB
Profesjonalny japoński nóż Takeshi Saji, Sanotku 18 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 31 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2.5 mm
Waga: ok. 220 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 769,00 zł (netto: 1 438,21 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10
HA-467
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 699,00 zł (netto: 1 381,30 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210YBB
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 33 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 225 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 769,00 zł (netto: 1 438,21 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 24cm VG-10
HA-469

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Nóż Szefa Kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 999,00 zł (netto: 1 625,20 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10
HA-462

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości,
takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę",
krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 259,00 zł (netto: 1 023,58 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm.

Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10

Twardość: 61 HRC

Długość całkowita: 27 cm

Długość ostrza: 15 cm

Szerokość Klingi: 3,6 cm

Grubość klingi: ok. 2 mm

Waga: ok. 150 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 279,00 zł (netto: 1 039,84 zł )
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl