Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm

Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm

Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
F-303
Nóż kuchenny Tojiro A-1 mini Santoku 14 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 24,5 cm
Długość ostrza: 14 cm
Szerokość Klingi: 3,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 70 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 199,00 zł (netto: 161,79 zł )
szt.

Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm
Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

Tojiro A-1 Nóż Nakiri 16,5 cm
F-300
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 28,4 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 105 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 219,00 zł (netto: 178,05 zł )
szt.

Tojiro A-1 Nóż Santoku 17 cm

Tojiro A-1 Nóż Santoku 17 cm
Tojiro A-1 Nóż Santoku 17 cm

Tojiro A-1 Nóż Santoku 17 cm
F-301
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 60HRC
Długość całkowita: 28,4 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 95 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 219,00 zł (netto: 178,05 zł )
szt.

Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto )18cm

Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto )18cm
Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto )18cm

Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto )18cm
F-302
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nóż Szefa ( Gyuto ) 18cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,3 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 95 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 239,00 zł (netto: 194,31 zł )
szt.

Tojiro A-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

Tojiro A-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Tojiro A-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

Tojiro A-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm
F-304
Nóż kuchenny Tojiro A-1 uniwersalny 13,5 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 23,6 cm
Długość ostrza: 13,5 cm
Szerokość Klingi: 2,8 cm
Grubość klingi: ok. 1,4 mm
Waga: ok. 45 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 179,00 zł (netto: 145,53 zł )
szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm F-1020

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm F-1020
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm F-1020

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm F-1020
F-1020

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 699,00 zł (netto: 1 381,30 zł )
szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm F-1021

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm F-1021
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm F-1021

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm F-1021
F-1021

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 989,00 zł (netto: 1 617,07 zł )
szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
F-1022L

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 2 399,00 zł (netto: 1 950,41 zł )
szt.

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny F-1022

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny F-1022
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny F-1022

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny F-1022
F-1022

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 2 289,00 zł (netto: 1 860,98 zł )
szt.

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960
F-960

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 028,00 zł (netto: 835,77 zł )
szt.

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
F-961

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 169,00 zł (netto: 950,41 zł )
szt.

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm F-962
F-962

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, 
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. 
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. 
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. 
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 769,00 zł (netto: 1 438,21 zł )
szt.

Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm F-330

Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm F-330
Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm F-330

Tojiro Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm F-330
F-330
Profesjonalny japoński nóż Tojiro Damascus, Nakiri 16,5 cm
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,3 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 160 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.

Tojiro Damascus Nóż Santoku 17 cm F-331

Tojiro Damascus Nóż Santoku 17 cm F-331
Tojiro Damascus Nóż Santoku 17 cm F-331

Tojiro Damascus Nóż Santoku 17 cm F-331
F-331
Profesjonalny japoński nóż Tojiro Damascus, Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,3 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 160 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.

Tojiro Damascus Nóż Szefa 18 cm F-332

Tojiro Damascus Nóż Szefa 18 cm F-332
Tojiro Damascus Nóż Szefa 18 cm F-332

Tojiro Damascus Nóż Szefa 18 cm F-332
F-332
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro Damascus 18 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 145 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 489,00 zł (netto: 397,56 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do do wykrawania 15cm F-827

Tojiro DP3 nóż do do wykrawania 15cm F-827
Tojiro DP3 nóż do do wykrawania 15cm F-827

Specjalistyczny nóż, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry,
włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach,
a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP3 24 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 36,2 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość Klingi: 4,9 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 240 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 699,00 zł (netto: 568,29 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do obierania 7cm F-799

Tojiro DP3 nóż do obierania 7cm F-799
Tojiro DP3 nóż do obierania 7cm F-799

Profesjonalny japoński nóż do obierania, Tojiro DP3 7 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 18,7 cm
Długość ostrza: 7 cm
Szerokość Klingi: 2,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 50 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 299,00 zł (netto: 243,09 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do obierania 9cm F-800

Tojiro DP3 nóż do obierania 9cm F-800
Tojiro DP3 nóż do obierania 9cm F-800

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni.
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu
niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Nóż kuchenny do obierania Tojiro DP3 9 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 21 cm
Długość ostrza: 9 cm
Szerokość Klingi: 2,3 cm
Grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 50 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 299,00 zł (netto: 243,09 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828

Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828
Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828

Wykonany z japońską starannością nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki.
Nóż ten posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.


Profesjonalny japoński nóż do pieczywa Tojiro DP3 21,5 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 35 cm
Długość ostrza: 21,5 cm
Szerokość Klingi: 3,3 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 180 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826
Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826

Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu.
Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie,
podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

 

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Tojiro DP3 21 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 34,7 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 3,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 190 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 469,00 zł (netto: 381,30 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 24cm F-805

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 24cm F-805
Tojiro DP3 nóż do porcjowania 24cm F-805

Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu.
Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach,
pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Tojiro DP3 24 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 36,5 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość Klingi: 3,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,1 mm
Waga: ok. 180 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 619,00 zł (netto: 503,25 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 27cm F-806

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 27cm F-806
Tojiro DP3 nóż do porcjowania 27cm F-806

Nóż przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu.
Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach,
pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładniej i płynniej, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Profesjonalny japoński nóż do porcjowania Tojiro DP3 27 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 39,2 cm
Długość ostrza: 27 cm
Szerokość Klingi: 3,9 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 220 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 749,00 zł (netto: 608,94 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż Nakiri 16,5 cm F-502

Tojiro DP3 nóż Nakiri 16,5 cm F-502
Tojiro DP3 nóż Nakiri 16,5 cm F-502

Profesjonalny japoński nóż Tojiro DP3 Nakiri 16,5 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,8 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 185 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż Santoku 17cm F-503

Tojiro DP3 nóż Santoku 17cm F-503
Tojiro DP3 nóż Santoku 17cm F-503

Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię.
Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

Profesjonalny japoński nóż Tojiro DP3 Santoku 17cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,7 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,6 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 175 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 18cm F-807

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 18cm F-807
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 18cm F-807

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Średniej długości ostrze pozwala kroić większe produkty i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP3 18 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,7 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 170 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany,
aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP3 21 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 34 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 190 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 499,00 zł (netto: 405,69 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 24cm F-809

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 24cm F-809
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 24cm F-809

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować
użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP3 24 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 36,2 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość Klingi: 4,9 cm
Grubość klingi: ok. 2,2 mm
Waga: ok. 240 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 629,00 zł (netto: 511,38 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 27cm F-810

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 27cm F-810
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 27cm F-810

Wielozadaniowy nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Wyjątkowo długie, mocne ostrze pozwala ciąć większe płaszczyzny i sprawia, że uciążliwe kuchenne zadania,
takie jak siekanie cebuli czy zieleniny, wykonuje się znacznie swobodniej.

Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna

Twardość ostrza – 58+/-1 HRC
Rękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanegożywicą.
Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.

Waga – 301g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 769,00 zł (netto: 625,20 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 33cm F-812

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 33cm F-812
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 33cm F-812

Wielozadaniowy nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Wyjątkowo długie, mocne ostrze pozwala ciąć większe płaszczyzny i sprawia, że uciążliwe kuchenne zadania,
takie jak siekanie cebuli czy zieleniny, wykonuje się znacznie swobodniej.

Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna

Twardość ostrza – 58+/-1 HRC
Rękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanegożywicą.
Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.

Waga – 350g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 999,00 zł (netto: 812,20 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż uniwersalny 15cm F-802

Tojiro DP3 nóż uniwersalny 15cm F-802
Tojiro DP3 nóż uniwersalny 15cm F-802

Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa.
Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro DP3 15 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 25,7 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 2,7 cm
Grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 75 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 339,00 zł (netto: 275,61 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż uniwersalny 18cm F-798

Tojiro DP3 nóż uniwersalny 18cm F-798
Tojiro DP3 nóż uniwersalny 18cm F-798

Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów,
takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako poręczna wersja
tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro DP3 18 cm.

Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 28,9 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 3,1 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 80 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 389,00 zł (netto: 316,26 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż uniwersalny Petty 12cm F-801

Tojiro DP3 nóż uniwersalny Petty 12cm F-801
Tojiro DP3 nóż uniwersalny Petty 12cm F-801

Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Nożem petty można kroić na desce albo trzymać go w rękach dla większej wygody.

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny typu peety, Tojiro DP3 12 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 23 cm
Długość ostrza: 12 cm
Szerokość Klingi: 2,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,8 mm
Waga: ok. 62 g

Tojiro DP 3 to profesjonalna linia japońskich noży w stylu zachodnim, które długo zachowują ostrość,
a dzięki pełnemu trzpieniowi charakteryzują się optymalnym wyważeniem.
Produkowana zgodnie z najwyższymi standardami kontroli jakości trzywarstwowa stal
(rdzeń VG-10, okuty obustronnie stalą zawierającą 13% chromu) nadaje ostrzom niezwykłą
wytrzymałość i odporność na rdzewienie. Nitowana rękojeść jest nie tylko przyjazna dla środowiska naturalnego,
lecz także mniej podatna na kurczenie się lub pękanie pod wpływem wilgoci.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 319,00 zł (netto: 259,35 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż do obierania 10 cm

Tojiro DP37 Nóż do obierania 10 cm
Tojiro DP37 Nóż do obierania 10 cm

Tojiro DP37 Nóż do obierania 10 cm
TJ DP37 Nóż do obierania 10 cm
F-648
Profesjonalny japoński nóż do obierania Tojiro DP37 10 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 21,2 cm
Długość ostrza: 10 cm
Szerokość Klingi: 2,5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 55 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 369,00 zł (netto: 300,00 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż do pieczywa 20cm

Tojiro DP37 Nóż do pieczywa 20cm
Tojiro DP37 Nóż do pieczywa 20cm

Tojiro DP37 Nóż do pieczywa 20cm
F-649
Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia wszystkich rodzajów pieczywa.
Ząbkowane ostrze gładko tnie świeże wypieki, w których skórka jest chrupiąca, a miąższ ma konsystencję puchu.
Profesjonalny poziom wykończenia noża gwarantuje wyjątkową ostrość przez długi czas.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP37 21 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 34 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 160 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 789,00 zł (netto: 641,46 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż Santoku 17cm

Tojiro DP37 Nóż Santoku 17cm
Tojiro DP37 Nóż Santoku 17cm

Tojiro DP37 Nóż Santoku 17cm
F-659
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze,
na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki.
Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Profesjonalny japoński nóż Tojiro DP37, Santoku 17 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 17 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 175 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 759,00 zł (netto: 617,07 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 18cm

Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 18cm
Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 18cm

Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 18cm
F-654
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro DP37 18 cm.
Ostrze: stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30,8 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 170 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 759,00 zł (netto: 617,07 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro DP37 Nóż szefa kuchni 21cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże rzeczy, i odpowiednio wyprofilowany,
aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.





 

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 849,00 zł (netto: 690,24 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż uniwersalny 15cm

Tojiro DP37 Nóż uniwersalny 15cm
Tojiro DP37 Nóż uniwersalny 15cm

 Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę",
krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.



 

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro DP37 Nóż uniwersalny Petty 12cm

Tojiro DP37 Nóż uniwersalny Petty 12cm
Tojiro DP37 Nóż uniwersalny Petty 12cm

 Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce.
Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

 

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 399,00 zł (netto: 324,39 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż do obierania 10cm FF-PA100

Tojiro Flash nóż do obierania 10cm FF-PA100
Tojiro Flash nóż do obierania 10cm FF-PA100

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni.
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu
niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Damasceński nóż do obierania Tojiro Flash 10 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 20,3 cm
Długość ostrza: 10 cm
Szerokość Klingi: 2,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 70 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż do obierania 7cm FF-PE70

Tojiro Flash nóż do obierania 7cm FF-PE70
Tojiro Flash nóż do obierania 7cm FF-PE70

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni.
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Damasceński nóż do obierania Tojiro Flash 7 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 17,8 cm
Długość ostrza: 7 cm
Szerokość Klingi: 2,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,6 mm
Waga: ok. 55 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 399,00 zł (netto: 324,39 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż do obierania 9cm FF-PA90

Tojiro Flash nóż do obierania 9cm FF-PA90
Tojiro Flash nóż do obierania 9cm FF-PA90

Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni.
Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu
niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

Damasceński nóż do obierania Tojiro Flash 9 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 19,6 cm
Długość ostrza: 9 cm
Szerokość Klingi: 2,4 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 70 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 419,00 zł (netto: 340,65 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż do wykrawania 15cm FF-BO150

Tojiro Flash nóż do wykrawania 15cm FF-BO150
Tojiro Flash nóż do wykrawania 15cm FF-BO150

Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości.
Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elasty

Damasceński nóż do wykrawania Tojiro Flash 15 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 30 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 3,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,3 mm
Waga: ok. 190 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 849,00 zł (netto: 690,24 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż Santoku 18cm FF-SA180

Tojiro Flash nóż Santoku 18cm FF-SA180
Tojiro Flash nóż Santoku 18cm FF-SA180

Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę,
na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię.
Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Ostrze – Wysokiej klasy 63-warstwowa stal nierdzewna

Twardość ostrza – 58+/-1HRC
Rękojeść – Odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką
Waga – 245 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 049,00 zł (netto: 852,85 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 16cm FF-CH160

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 16cm FF-CH160
Tojiro Flash nóż szefa kuchni 16cm FF-CH160

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Damasceński nóż szefa kuchni Tojiro Flash 16 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 1 60 HRC
Długość całkowita: 28 cm
Długość ostrza: 16 cm
Szerokość Klingi: 4 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 155 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 849,00 zł (netto: 690,24 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 18cm FF-CH180

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 18cm FF-CH180
Tojiro Flash nóż szefa kuchni 18cm FF-CH180

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb.
Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Damasceński nóż szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 31,2 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,3 mm
Waga: ok. 220 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 049,00 zł (netto: 852,85 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210
Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany,
aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Damasceński nóż do obierania Tojiro Flash 21 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 34,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,3 mm
Waga: ok. 225 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 169,00 zł (netto: 950,41 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 24cm FF-CH240

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 24cm FF-CH240
Tojiro Flash nóż szefa kuchni 24cm FF-CH240

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów.
Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany,
aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Damasceński nóż szefa kuchni Tojiro Flash 24 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 37 cm
Długość ostrza: 24 cm
Szerokość Klingi: 4,8 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 250 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 1 379,00 zł (netto: 1 121,14 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż uniwersalny 13cm FF-PA130

Tojiro Flash nóż uniwersalny 13cm FF-PA130
Tojiro Flash nóż uniwersalny 13cm FF-PA130

Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce.
Może być używany jako miniaturowa wersja noża szefa kuchni, kiedy pełnowymiarowe narzędzie okazuje się niepraktyczne.
Idealny wybór dla osób, które nie przepadają za dużymi nożami.

Damasceński nóż uniwersalny Tojiro Flash 13 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 23,3 cm
Długość ostrza: 13 cm
Szerokość Klingi: 2,6 cm
Grubość klingi: ok. 1,7 mm
Waga: ok. 81 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 439,00 zł (netto: 356,91 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż uniwersalny 15cm FF-UT150

Tojiro Flash nóż uniwersalny 15cm FF-UT150
Tojiro Flash nóż uniwersalny 15cm FF-UT150

Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa.
Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

Damasceński nóż uniwersalny Tojiro Flash 15 cm.

Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 27,1 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 2,3 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 140 g

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 699,00 zł (netto: 568,29 zł )
szt.

Tojiro Flash zestaw 3 noży FF-GIFTSET-B

Tojiro Flash zestaw 3 noży FF-GIFTSET-B
Tojiro Flash zestaw 3 noży FF-GIFTSET-B

Zestaw 3 noży Tojiro Flash: FF-PA90+FF-UT150+FF-CH210

Zestaw 3 noży damasceńskich Tojiro Flash:

- Nóż do obierania, 37 warstw, długość ostrza 9cm
- Nóż uniwersalny, 63 warstwy, długość ostrza 15cm
- Nóż szefa kuchni, 63 warstwy, długość ostrza 21cm

Luksusowy zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali damasceńskiej, zapakowany w czarne, eleganckie pudełko z drewna'

Ostrze – Wysokiej klasy 37/63-warstwowa stal nierdzewna
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Rękojeść – Odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką

Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.

Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 2 239,00 zł (netto: 1 820,33 zł )
szt.

Tojiro Origami Black nóż Santoku 16,5 cm F-1771

Tojiro Origami Black nóż Santoku 16,5 cm F-1771
Tojiro Origami Black nóż Santoku 16,5 cm F-1771

Tojiro Origami Black nóż Santoku 16,5 cm F-1771

Santoku to wszechstronny japoński nóż z szeroką, cienką klingą oraz rękojeścią umiejscowioną w taki sposób, 
że palce operują wysoko nad deską do krojenia. Przeznaczony jest do krojenia warzyw, mięsa i ryb. 
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. 
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. 
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.

Tojiro Origami Black nóż szefa 18 cm F-1772

Tojiro Origami Black nóż szefa 18 cm F-1772
Tojiro Origami Black nóż szefa 18 cm F-1772

Tojiro Origami Black nóż szefa 18 cm F-1772

Wysokiej jakości japoński nóż, który stanowi najbardziej funkcjonalne narzędzie w ręku szefa kuchni.
Może być używany do krojenia mięsa i ryb, cięcia warzyw i owoców, siekania cebuli i zieleniny oraz do bardziej wymagających zadań.
Nóż ma dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro ORIGAMI Black 18 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość ostrza: 18 cm

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.

Tojiro Origami Black nóż uniwersalny 13 cm F-1770

Tojiro Origami Black nóż uniwersalny 13 cm F-1770
Tojiro Origami Black nóż uniwersalny 13 cm F-1770

Tojiro Origami Black nóż uniwersalny 13 cm F-1770

Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. 
Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. 
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. 
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. 
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 349,00 zł (netto: 283,74 zł )
szt.

Tojiro Origami Black polerowany nóż Santoku 16,5 cm F-1771M

Tojiro Origami Black polerowany nóż Santoku 16,5 cm F-1771M
Tojiro Origami Black polerowany nóż Santoku 16,5 cm F-1771M

Tojiro Origami Black polerowany nóż Santoku 16,5 cm F-1771M

Santoku to wszechstronny japoński nóż z szeroką, cienką klingą oraz rękojeścią umiejscowioną w taki sposób,
że palce operują wysoko nad deską do krojenia. Przeznaczony jest do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 589,00 zł (netto: 478,86 zł )
szt.

Tojiro Origami Black polerowany nóż szefa 18 cm F-1772M

Tojiro Origami Black polerowany nóż szefa 18 cm F-1772M
Tojiro Origami Black polerowany nóż szefa 18 cm F-1772M

Tojiro Origami Black polerowany nóż Szefa 18 cm F-1772M

Wysokiej jakości japoński nóż, który stanowi najbardziej funkcjonalne narzędzie w ręku szefa kuchni.
Może być używany do krojenia mięsa i ryb, cięcia warzyw i owoców, siekania cebuli i zieleniny oraz do bardziej wymagających zadań.
Nóż ma dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro ORIGAMI Black 18 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość ostrza: 18 cm

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 589,00 zł (netto: 478,86 zł )
szt.

Tojiro Origami Black polerowany nóż uniwersalny 13 cm F-1770M

Tojiro Origami Black polerowany nóż uniwersalny 13 cm F-1770M
Tojiro Origami Black polerowany nóż uniwersalny 13 cm F-1770M

Tojiro Origami Black polerowany nóż uniwersalny 13 cm F-1770M

Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań.
Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa.
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.

Ostrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (polerowana)
Waga – 85 g
Twardość - +/- 56-58 HRC
Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.

Tojiro ORIGAMI nóż Santoku 16,5cm F-771

Tojiro ORIGAMI nóż Santoku 16,5cm F-771
Tojiro ORIGAMI nóż Santoku 16,5cm F-771

Santoku to wszechstronny japoński nóż z szeroką, cienką klingą oraz rękojeścią umiejscowioną w taki sposób,
że palce operują wysoko nad deską do krojenia. Przeznaczony jest do krojenia warzyw, mięsa i ryb.
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Profesjonalny japoński nóż Tojiro ORIGAMI, Santoku 16,5 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość Klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 150 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 399,00 zł (netto: 324,39 zł )
szt.

Tojiro ORIGAMI nóż szefa kuchni 18cm F-772

Tojiro ORIGAMI nóż szefa kuchni 18cm F-772
Tojiro ORIGAMI nóż szefa kuchni 18cm F-772

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro ORIGAMI 18 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 33,3 cm
Długość ostrza: 18 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 1,9 mm
Waga: ok. 160 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 399,00 zł (netto: 324,39 zł )
szt.

Tojiro ORIGAMI nóż uniwersalny 13cm F-770

Tojiro ORIGAMI nóż uniwersalny 13cm F-770
Tojiro ORIGAMI nóż uniwersalny 13cm F-770

Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań.
Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa.
Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa.
Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest wyjątkowo wytrzymały i łatwy w pielęgnacji.
Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro ORIGAMI 13 cm.
Ostrze: Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo - wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 24 cm
Długość ostrza: 13 cm
Szerokość Klingi: 3 cm
Grubość klingi: ok. 1,4 mm
Waga: ok. 66 g

Wysyłka w: 14 dni

Cena: 289,00 zł (netto: 234,96 zł )
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl