TOJIRO

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 989,00 zł

Cena netto: 1 617,07 zł

szt.

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966
Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966

Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.

Cena:

1 469,00 zł

Cena netto: 1 194,31 zł

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961

Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami

Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 169,00 zł

Cena netto: 950,41 zł

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

779,00 zł

Cena netto: 633,33 zł

szt.

Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 27 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

959,00 zł

Cena netto: 779,67 zł

szt.

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm
Tojiro Color Nóż do porcjowania 27 cm

Tojiro Color Nóż kuchenny do porcjowania 27 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm
Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Tojiro Color Nóż Szefa 27 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena:

519,00 zł

Cena netto: 421,95 zł

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

929,00 zł

Cena netto: 755,28 zł

szt.

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm


Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 989,00 zł

Cena netto: 2 430,08 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm


Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 649,00 zł

Cena netto: 2 153,66 zł

szt.

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm

Nóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami


Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

739,00 zł

Cena netto: 600,81 zł

szt.

Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm
Tojiro Shirogami Tako Sashimi 27 cm

Tojiro Shirogami Nóż Tako Sashimi 27 cm
Nóż Takohiki, czyli Tako, to zakończony kwadratowym czubkiem nóż do sashimi, który pochodzi ze wschodniego regionu Japonii (Kanto). Nazwa „Tako”, co znaczy po japońsku „ośmiornica”, wzięła się stąd, że nóż szczególnie dobrze sobie radzi z kruchym mięsem gotowanej ośmiornicy. Klinga Takohiki jest węższa, cieńsza i lżejsza niż w nożu Yanagi, dlatego dłoń mniej się męczy przy plastrowaniu surowych ryb, owoców morza czy mięsa na sashimi lub sushi. Nóż został tak zaprojektowany, żeby wykonywać nim pojedyncze, płynne cięcie.

Cena:

739,00 zł

Cena netto: 600,81 zł

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl