Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Tojiro Ceramiczne rolki do ostrzałki Tojiro Pro
Tojiro Ceramiczne rolki do ostrzałki Tojiro Pro
Zestaw zapasowych rolek ostrzących do ostrzałki Tojiro Pro F-641
Ceramiczna ostrzałka kółkowa
Ceramiczna ostrzałka kółkowa
Przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Fabrycznie ustawiony otwór ułatwi naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Prosta, jednorolkowa konstrukcja wymaga minimalnego nakładu w kwestii nauki obsługi. Aby naostrzyć nóż, należy nalać odrobinę wody przez nacięcie i przeciągnąć 10-20 razy krawędzią tnącą przez ceramiczną rolkę, nie stosując nadmiernego nacisku (wystarczy sama waga noża).
Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży czarna
Tojiro F-443 Prowadnica do ostrzenia noży czarna
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary - 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga - 28 g
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży różowa
Tojiro F-442 Prowadnica do ostrzenia noży różowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary - 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga - 28 g
Made in Japan
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
Tojiro F-441 Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary - 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga - 28 g
Wysyłka w: 48 godzin
Szczypce do ości proste | Tojiro F-642
Profesjonalne szczypce do ości proste | Tojiro F-642
Profesjonalne szczypce do ości, które pozwalają szybko i skutecznie usunąć ości z ryb przed smażeniem czy grillowaniem. Pokryta wgłębieniami rękojeść nie wyślizguje się z dłoni, a jej ergonomiczny kształt znacznie poprawia komfort pracy. Szlifowane końcówki delikatnie się zaciskają, co eliminuje problem pękania drobnych ości. Solidne szczypce marki Tojiro to idealny wybór dla kucharzy, którzy często przyrządzają ryby.
Dane techniczne:
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość całkowita – 11,5 cm
Długość ostrza - 1,7 cm
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Drewniana pochwa "Saya" na Nóż Uniwersalny 12-15 cm
Tojiro Drewniana pochwa "Saya" na Nóż Uniwersalny 12-15 cm
Drewniana pochwa noża chroni nóż i jego użytkownika przed uszkodzeniami i obrażeniami. Zapobiega również tępieniu się noża i ułatwia jego przenoszenie. Dodatkowo drewniany pin zapobiega przypadkowemu wysunięciu się noża z pochwy.+
Dane techniczne:
Długość - 18,2 cm
Wysokość - 4,3 cm
Grubość - 7,6 mm
Wysokość otworu - 2,8 cm
Tojiro Ostrzałka do noży 3 fazowa
Tojiro Ostrzałka do noży 3 fazowa
Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości.
Tojiro Ostrzałka PP 3 fazowa granatowa
Tojiro Ostrzałka do noży 3 fazowa
Trójfazowa ostrzałka ceramiczna, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości.
Tojiro Bawełniany pokrowiec na noże
Tojiro Bawełniany pokrowiec na noże
Torba na noże Tojiro jest wykonana z tkaniny płóciennej i została zaprojektowana, aby pomieścić do 5 noży i można je zwinąć, dzięki czemu można je bezpiecznie transportować. Płótno to wyjątkowo trwały i wytrzymały materiał, dzięki czemu noże można łatwo zrolować i nie przenikają do kieszeni.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Skrobak do ryb
Tojiro Skrobak do ryb
Skrobaczka wykonana została ze stali nierdzewnej do skrobania łusek ryb. Proste narzędzie zapewnia higienę pracy oraz łatwość czyszczenia.
Tojiro Skórzana ostrzałka do noży
Tojiro Skórzana ostrzałka do noży
W celu osiągnięcia płynniejszego odczucia krojenia, warto pomyśleć o tak zwanym “stroppingu”, czyli końcowym wyrównywaniu i polerowaniu krawędzi tnącej na miękkim materiale, takim jak skóra. Jedną z często spotykanych metod jest skórzany pasek, przymocowany do ściany lub drzwi, a firma Tojiro zaproponowała wygodniejszą opcję, czyli „skórzany kamień”.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro A-1 VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm F-304
Nóż kuchenny Tojiro A-1 uniwersalny 13,5 cm
Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.
Tojiro Drewniana pochwa "Saya" na Nóż Santoku 18 cm
Tojiro Drewniana pochwa "Saya" na Nóż Santoku 18 cm
Drewniana pochwa noża chroni nóż i jego użytkownika przed uszkodzeniami i obrażeniami. Zapobiega również tępieniu się noża i ułatwia jego przenoszenie. Dodatkowo drewniany pin zapobiega przypadkowemu wysunięciu się noża z pochwy.
Dane techniczne:
Długość - 23,0 cm
Wysokość - 6,2 cm
Grubość - 9,4 mm
Wysokość otworu - 5,3 cm
Tojiro Kamień do użytku domowego #1000
Tojiro Kamień do użytku domowego #1000
Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Kamień naprawczy #60
Tojiro Kamień naprawczy #60
Kamień naprawczy Tojiro, idealnie sprawdza się w usuwaniu nierówności na kamieniu. Przed użyciem należy zmoczyć go w wodzie.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
Tojiro A-1 Nóż mini Santoku 14 cm
F-303
Nóż kuchenny Tojiro A-1 mini Santoku 14 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/- 60 HRC
Długość całkowita: 24,5 cm
Długość ostrza: 14 cm
Szerokość Klingi: 3,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,5 mm
Waga: ok. 70 g
Tojiro Color Nóż uniwersalny 12 cm
Tojiro Color Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako poręczna wersja tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Santoku 17 cm F-301
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm F-300
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nakiri 16,5 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Tojiro A-1 VG-10 Nóż Szefa 18cm F-302
Nóż kuchenny Tojiro A-1 Nóż Szefa 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Tojiro Color Nóż uniwersalny 15 cm
Tojiro Color Nóż uniwersalny 15 cm
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, w Japonii używany jest jako poręczna wersja tego podstawowego narzędzia wtedy, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 12 cm
Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm Tojiro Shirogami
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Torba na noże Tojiro
Torba na noże Tojiro F-355
Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Tojiro, a także je przechowywać. Torba jest zapina się zamek błyskawiczny i posiada osiem kieszeni różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Widelec do mięsa
Tojiro Widelec do mięsa
Widelec marki Tojiro do porcjowania mięsa, ostrze jest wykonane z jednego kawałka stali, z unikalną wypukłą krawędzią zapewniającą niezrównaną wydajność dwa ostrza świetnie trzymają pieczeń, aby się nie zsunęła.
Tojiro Zen Kasztan nóż do obierania 9cm FD-561K
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni.
Krótkie, cienkie ostrze pozwala na swobodne manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Profesjonalny japoński nóż do obierania Tojiro Zen 9 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 21 cm
Długość ostrza: 9 cm
Szerokość Klingi: 2,5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 35 g
Tojiro Zen Kasztan nóż do obierania 7 cm FD-560K
Profesjonalny japoński nóż do obierania Tojiro Zen 7 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 19,2 cm
Długość ostrza: 7 cm
Szerokość Klingi: 2,9 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 35 g
Tojiro Color Nóż Santoku 17 cm
Tojiro Color Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Tojiro Color Nóż Szefa 18 cm
Tojiro Color Nóż Szefa 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Kamień do ostrzenia 1000/3000
Tojiro Kamień do ostrzenia 1000/3000
Dwustronny japoński kamień wodny, na którym można ostrzyć wysokiej jakości noże, brzytwy oraz nożyczki. Składa się z dwóch powierzchni ostrzących: brązowa strona ma granulację 1000 (medium, średnia ziarnistość), kremowa zaś – 3000 (fine, drobna ziarnistość). Granulacja 1000 przeznaczona jest do normalnego ostrzenia, natomiast granulacja 3000 służy do wygładzania i polerowania ostrza. Do kamienia dołączony jest wygodny pojemnik.
Tojiro Shirogami Nóż uniwersalny 15cm
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm Tojiro Shirogami
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 7cm
Nóż kuchenny do obierania 7 cm Tojiro Zen Dąb
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 9cm
Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie, cienkie ostrze pozwala na swobodne manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Tojiro Zen Dąb nóż uniwersalny 13cm FD-562
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa.
Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro Zen 13 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 24,7 cm
Długość ostrza: 13 cm
Szerokość Klingi: 3,7 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 40 g
Wysyłka w: 48 godzin
Ostrzałka do noży Tojiro PRO
Ostrzałka do noży Tojiro PRO F-461
Ostrzałka firmy Tojiro, polecana dla wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych. Fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Ponieważ rowek, w który wkłada się nóż, nie jest ustawiony równolegle do ceramicznego koła, jego kąt wypukły umożliwia nadanie nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany i podstawa ma właściwości przeciwpoślizgowe.
Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
Tojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Nakiri polerowany 16,5 cm
Nóż kuchenny Nakiri polerowany 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Santoku polerowany 16,5 cm
Nóż kuchenny Santoku polerowany 16,5 cm Tojiro Shirogami
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Tojiro ORIGAMI Nóż uniwersalny 13cm
Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Tojiro Zen Black Nóż do obierania 7cm
Nóż kuchenny do obierania 7 cm Tojiro Zen Black
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do obierania 9cm
Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Zen Black
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie, cienkie ostrze pozwala na swobodne manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Dąb
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Zen Kasztan nóż uniwersalny 13cm FD-562K
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna.
Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa.
Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Tojiro Zen 13 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 24,7 cm
Długość ostrza: 13 cm
Szerokość Klingi: 3,7 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 40 g
Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm
Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Shirogami Nóż Nakiri 16,5 cm
Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shirogami
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Tojiro Shirogami Nóż Santoku 16,5 cm
Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shirogami
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm
Nóż kuchenny do obierania Tojiro DP3 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm
Nóż kuchenny do obierania Tojiro DP3 7 cm
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro DP3 12 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Origami Black Nóż uniwersalny 13 cm
Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami Black
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro DP3 15 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm
Nóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do obierania 9 cm
Nóż do obierania 9 cm Tojiro Shippu Kasztan
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Tojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Zen Hammered
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
Nóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Teczka na 4 noże
Tojiro F-354 Teczka na 4 noże
Poręczna torba z poliestru, w którym można bezpiecznie przenosić noże Tojiro, a także je przechowywać. Torba jest zapina się zamek i posiada kieszenie różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem.
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Black
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż do obierania 10 cm
Nóż kuchenny do obierania 10 cm Tojiro DP37
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm
Nóż kuchenny Tojiro Damascus Uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Wysyłka w: 48 godzin