Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm
Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm
Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm
Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami
Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, leworęczny F-1022L
F-1022L
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby,
przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry.
Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.
Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Hand Made Nóż kuchenny Szefa Kuchni 21 cm
Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż szefa kuchni 21cm
Nóż kuchenny Szefa Kuchni 21 cm Tojiro Hand Made White
Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż Santoku 17cm
Nóż kuchenny Santoku 17 cm Tojiro Hand Made
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż Santoku 17cm
Nóż kuchenny Santoku 17 cm Tojiro Hand Made White
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 30cm, praworęczny
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 30cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długiej, wąskiej i cienkiej klindze w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Profesjonalne ostrza z tzw. stali damasceńskiej stworzono dla doświadczonych szefów kuchni, którym nie wystarczają zwykłe narzędzia.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Flash zestaw 3 noży FF-GIFTSET-B
Zestaw 3 noży Tojiro Flash: FF-PA90+FF-UT150+FF-CH210
Zestaw 3 noży damasceńskich Tojiro Flash:
- Nóż do obierania, 37 warstw, długość ostrza 9cm
- Nóż uniwersalny, 63 warstwy, długość ostrza 15cm
- Nóż szefa kuchni, 63 warstwy, długość ostrza 21cm
Luksusowy zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali damasceńskiej, zapakowany w czarne, eleganckie pudełko z drewna'
Ostrze – Wysokiej klasy 37/63-warstwowa stal nierdzewna
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Rękojeść – Odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Tojiro Flash Zestaw Nóż Szefa kuchni + uniwersalny + do obierania
Tojiro Flash zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
Luksusowy zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w czarne, eleganckie pudełko z drewna idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Tojiro Shippu Black zestaw 3 noży
Zestaw 3 noży kuchennych Tojiro Shippu Black
Ostrze 63 warstwy stali - rdzeń VG-10
Warstwy podkreślono powłoką tlenkową, powstającą w wyniku oksydowania stali, a całość wypolerowano
Rękojeść - drewno magnoliowe
W zestawie znajdują się:
1. Nóż uniwersalny 13cm
2. Nóż Nakiri 16,5cm
3. Nóż Szefa kuchni 21cm
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż uniwersalny 15cm
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż uniwersalny 15cm
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made White
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż uniwersalny 12cm
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż uniwersalny 12cm
Nóż kuchenny uniwersalny 15 cm Tojiro Hand Made White
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.
Tojiro Flash Zestaw Nóż szefa 21 cm + uniwersalny 15 cm
Tojiro Flash Zestaw Nóż szefa 21 cm + uniwersalny 15 cm
Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 27cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 27 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 30cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 30 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Damascus Yanagi-Sashimi 24cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami Damascus
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Yanagi-Sashimi 33cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 33 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami nóż Deba 18cm F-977
Nóż kuchenny Deba 18 cm Tojiro Aogami
Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż do obierania 10cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 24cm
Nóż kuchenny Szefa kuchni 24 cm Tojro High Powder
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm F-966
Tojiro Aogami Slanted Pro Nóż Yanagi-sashimi 27cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.
Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Flash VG-10 Nóż do pieczywa 24cm
Nóż kuchenny do pieczywa Tojiro Flash 24 cm
Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Szefa 24 cm
Nóż kuchenny Szefa 24 cm Tojiro Shippu Black
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Wysyłka w: 48 godzin
Zestaw 3 noży Tojiro DP3: F-800 + F-802 + F-808
Zestaw 3 profesjonalnych noży Tojiro DP3
Uniwersalny zestaw trzech profesjonalnych noży Tojiro DP, zapakowanych w czarne, drewniane pudełko:
Nóż do obierania, 3 warstwy stali, długość ostrza 9cm
Nóż uniwersalny, 3 warstwy stali, długość ostrza 15cm
Nóż szefa kuchni, 3 warstwy stali, długość ostrza 21cm
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Classic VG-10 Nóż Szefa 30cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 30 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style Unagisaki 18 cm
Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 18 cm
Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm
Nóż kuchenny Tojiro Pro do siekania 22 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 21cm
Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm Tojro High Powder
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Aogami Slanted Nóż Yanagi-sashimi 24cm F-965
Tojiro Aogami Slanted Nóż Yanagi-sashimi 24cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi.
Tojiro Flash VG-10 Nóż Santoku 18cm
Tojiro Flash Nóż Santoku 18cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze doskonale sprawdzi się przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm
Nóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa 24 cm
Nóż kuchenny Szefa 24 cm Tojiro Shippu
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 27cm F-961
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi,rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Nóż kuchenny szefa kuchni 24 cm Tojiro DP37
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 18cm
Nóż kuchenny Szefa kuchni 18 cm Tojro High Powder
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro High Powder R-2 Nóż Santoku 17 cm
Nóż kuchenny Santoku 17 cm Tojro High Powder
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Tojiro Aogami Yanagi-Sashimi 24cm F-960
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 24 cm Tojiro Aogami
Klasyczny japoński nóż do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 33cm F-812
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 33 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Flash nóż do pieczywa 20cm FF-BR200
Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki.
Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.
Damasceński nóż do pieczywa Tojiro Flash 20 cm.
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 32 cm
Długość ostrza: 20 cm
Szerokość Klingi: 2,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,6 mm
Waga: ok. 150 g
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Tojro Limited Nóż szefa 24cm
Nóż kuchenny szefa kuchni 24 cm Tojro Limited
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm
Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 48 godzin
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Black
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5cm
Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.