Kasumi Titanium nóż do porcjowania 20cm KTB3/20020

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena brutto: 443,00 zł 443.00
Cena netto: 360,16 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Kasumi
Kod produktu: KTB3/20020

Opis

Nóż do porcjowania. Przede wszystkim do mięsa i wędlin.

 

Linia noży japońskiej firmy Sumikama Mfg., pokrytych warstwą tytanu.

Noże niesamowicie ostre, lekkie, ergonomiczne i higieniczne.
Ostrza wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej powlekanej powłoką tytanową, umożliwiającą uzyskanie super mocnej krawędzi.


Niesamowita ostrość Kasumi Titanium została osiągnięta poprzez kombinację bardzo zaawansowanej technologii, dużej twardości stali, oraz rzemieślniczego kunsztu ludzi tworzących te profesjonalne noże kuchenne.
Noże powstały w Seki - regionie Japonii słynącym z wykuwania noży i mieczy tradycyjnymi japońskimi technikami.


Ze względu na to, że tytan nie jest toksyczny i nie generuje jonów metalu, chroni żywność przed pozostawianiem na niej metalicznego posmaku, pozwalające na delektowanie się jej naturalnym smakiem. Tytan jest nieprawdopodobnie odporny na korozję i niezwykle łatwy w czyszczeniu. Jest bardzo odporny na zarysowania i tym samum stanowi dodatkową ochronę dla ostrza. Ta kombinacja metali pozwala ostrzu pozostawać ostrym i wolnym od zarysowań przez bardzo długi czas.

Dane techniczne

Sztywność ostrza twarde
Długość ostrza 20 cm

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl