Kategorie
- MARKI / PRODUCENCI (13)
- ANYSHARP
- ARTRA
- BOBET MATERIEL
- CARIBOU
- CHEF'sCHOICE
- CHROMA
- COZZINI
- DEMAR
- DICK
- FAGUM-STOMIL
- FÄLLKNIVEN
- FISCHER
- GIESSER MESSER
- GLOBAL
- HIDEO KITAOKA
- Higonokami
- ISLER
- Imanishi
- KAJO
- KANETSUNE
- KASUMI
- KING
- LANSKY
- MASAHIRO
- MORA
- NIROFLEX
- POLKARS
- PROS
- REZZER
- SANELLI
- STALGAST
- SUNCRAFT
- SWIBO
- TAIDEA
- TAKESHI SAJI
- TAMAHAGANE
- TOJIRO
- VIKAN
- VICTORINOX
- VULKANUS
- ŻURAWIK.COM
Sztywność ostrza
Długość ostrza
Kształt stalki
Nagomi Maru Nóż uniwersalny 15,5cm
Nagomi Maru Nóż kuchenny uniwersalny 15,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Ze względu na poręczne wymiary, dobrej jakości nóż uniwersalny potrafi w razie potrzeby zastąpić nóż szefa kuchni.
Polkars SANDVIK nóż rzeźniczy nr. 14 (15,5 cm) niebieski
Nóż rzeźniczy z plastikową rączką
Długość ostrza 155 mm
Linia noży Sandvik Selection wykonana została z najwyższej jakości gatunku stali - Sandvik 12C2
Linia noży Sandvik Selection wykonana została z najwyższej jakości gatunku stali - Sandvik 12C27Mod
Rękojeść noża wykonana z antypoślizgowego tworzywa.
Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szlifowane i osadzane w rękojeści z antypoślizgowego tworzywa sztucznego.
Noże mają szerokie zastosowanie w całym przemyśle mięsnym.
Sandvik to Szwedzka huta, która jest światowym liderem w produkcji specjalistycznych stali stopowych.
Noże wykonane z gatunku 12C27Mod dzięki idealnie drobnej oraz jednorodnej mikrostrukturze charakteryzują się przede wszystkim:
- wyjątkową trwałością ostrza
- wysoką odpornością na korozję
Jakość gatunku stali Sandvik 12C27Mod docenili też inni renomowani producenci noży tacy jak Morakniv oraz Fisher Bargoin,
którzy wykorzystują ten materiał do produkcji swoich najdroższych linii produktowych.
Noże Polkars - Sandvik Selection oferują tę samą jakość za dużo niższą cenę.
Wysyłka w: 24 godziny
Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm
Magoroku Saku Satake Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Megumi 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake Megumi Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm
Satake MV Natural Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm
MV Pakka Satake Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Nashiji Natural Nóż Deba 15,5cm
Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Tomoko 420J2 Nóż Deba 15,5cm
Satake Tomoko Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Tojiro Zen Kasztan nóż Deba 15,5cm FD-571K
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu,
noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny,
aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości.
Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem.
Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Profesjonalny japoński nóż mini-light Deba, Tojiro Zen 15 cm.
Ostrze: stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 29,4 cm
Długość ostrza: 15 cm
Szerokość Klingi: 4 cm
Grubość klingi: ok. 3,4 mm
Waga: ok. 120 g
Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Nóż kuchenny Deba 15,5 cm Tojiro Zen Dąb
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Wysyłka w: 48 godzin