
Kategorie
-
MARKI / PRODUCENCI (178)
-
ANYSHARP
-
ARTRA
-
BOBET MATERIEL
-
CARIBOU
-
CHEF'sCHOICE
-
CHROMA
-
COZZINI
-
DEMAR
-
DICK
-
FAGUM-STOMIL
-
FÄLLKNIVEN
-
FISCHER
-
GIESSER MESSER
-
GLOBAL
-
HIDEO KITAOKA
-
Higonokami
-
ISLER
-
Imanishi
-
KAJO
-
KANETSUNE
-
KASUMI
-
KING
-
LANSKY
-
MASAHIRO
-
MORA
-
NIROFLEX
-
POLKARS
-
PROS
-
REZZER
-
SANELLI
-
STALGAST
-
SUNCRAFT
-
SWIBO
-
TAIDEA
-
TAKESHI SAJI
-
TAMAHAGANE
-
TOJIRO
-
VIKAN
-
VICTORINOX
-
VULKANUS
-
ŻURAWIK.COM
Producent
Sztywność ostrza
Długość ostrza
Kształt stalki
Dick 1778 nóż chiński 18cm 8160418H

Dick 1778 nóż chiński 18cm 8160418H
1778, Seria Jubileuszowa
Tajemnica wykonania tych noży jest wzorowana na chronionym procesie produkcji ręcznej -
wszystko to sprawia, że noże z serii 1778 są po prostu wyjątkowe.
Każdy nóż to gotowe dzieło sztuki, wymagające więcej niż 45 różnych operacji do jego wykonania.
Wysyłka w: 3 dni
Dick 1893 nóż santoku 18cm 8104218K

Dick 1893 nóż santoku 18cm 8104218K
1893, innowacyjna seria noży ze stali damasceńskiej.
Jeśli słowo "ekskluzywny" nie istniało, byłoby konieczne, aby stworzyć je dla noży serii 1893
Znakomita stal damasceńska składa się z 67 warstw - wystarczy spojrzeć na te noże i wiesz, że masz coś wyjątkowego przed tobą.
Wysyłka w: 10 dni
Dick Ergogrip nóż do filetowania półelastyczny 18 cm niebeski 8241718

Nóż masarski Dick Ergogrip 18 cm niebieski (8241718)
Długość ostrza: 18 cm.
Seria: Dick ERGOGRIP
Producent: Friedr. Dick GmbH & Co. KG
Kraj produkcji: Niemcy
Noże z serii Dick Ergogrip doskonale tną mięso.
Teraz usuwanie kości oraz ścinanie ścięgien i tłuszczu stanie się przyjemnością.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 2275 18 nóż do filetowania 18cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 2285 18 nóż do filetowania 18cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 3105 18 trybownik prosty 18cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 7365 nóż do filetowania 18 cm

Giesser 7365 nóż do filetowania 18 cm
Nóż do filetowania 18 cm
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012
Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Wysyłka w: 48 godzin
Global NI Nóż Santoku 18cm

Global NI Nóż kuchenny Santoku 18 cm GN-007
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Deba 18 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Deba 18 cm
Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm

Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Deba 18cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Funayuki 18 cm
Zastosowanie noża Funayuki są bardzo zbliżone do noża Miroshi Deba, z tą różnicą że Funayuki jest cieńszy, a jego ostrze jest szersze. Został on zaprojektowany do filetowaniu dużych ryb i w tej pracy najlepiej się sprawdzi. Tak jak inne noże deba, również i ten posiada szlif jednostronny.
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kamagata Usuba 18 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Usuba 18 cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Wysyłka w: 48 godzin
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 18cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Usuba 18cm
Specjalistyczny japoński nóż Usuba przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18cm

Kanetsune Shirogami#2/SS Nóż Szefa Kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kanetsune 2000 Shirogami#2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Kanetsune 510 Shirogami#2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya - drewniana pochwa na nóż.
Wysyłka w: 48 godzin
Mora Frosts nóż do filetowania elastyczny 129-3805 9180PG (18cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą
Wysyłka w: 24 godziny
Nagomi Maru Nóż Santoku 18cm

Nagomi Maru Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Nóż do plastrowania 18cm | Global G-6

Nóż kuchenny do plastrowania 18 cm | Global G-6
Wszechstronny nóż, przeznaczony do plastrowania i krojenia w kostkę delikatnych produktów, przydatny zwłaszcza przy krojeniu mięsa i ryb. Pozwala kroić cienko i równo, zarówno przed, jak i po gotowaniu. Zaokrąglony czubek sprawia, że nóż nigdy się nie zaklinuje, a szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia.
Nóż do ryb i mięsa 18cm | Global G-29

Nóż kuchenny do ryb i mięsa 18cm | Global G-29
Solidny japoński nóż w stylu Deba, zaprojektowany do pracy z surowymi rybami i mięsem. Szeroka, cienka klinga ma obniżony czubek, dzięki czemu można łatwiej się dostać do ciasnych miejsc w trakcie przygotowywania ryb czy dzielenia drobiu. Ze względu na dużą wytrzymałość nóż może służyć także jako wszechstronne narzędzie do krojenia owoców i warzyw z grubą skórką, takich jak ananas, melon czy karczochy.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do warzyw 18cm | Global G-5

Nóż kuchenny do warzyw Nakiri 18 cm | Global G-5
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81

Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Nakiri 180 mm [AS-09]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Nakiri 180 mm [AS-09]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8421.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Nakiri 180 mm
Suncraft SENZO CLAD Nakiri o długości ostrza 180 mm to wielozadaniowe narzędzie, które może być wykorzystane do siekania, krojenia w plastry i kostkę czy drobnego siekania świeżych produktów. Nóż ma kształt wąskiego tasaka, przypomina też tradycyjny japoński nóż Usuba lecz w przeciwieństwie do jednostronnie ostrzonej Usuby, nóż Nakiri jest zaostrzony obustronnie. Bardzo cienka krawędź tnąca przechodzi przez krojone produkty bez najmniejszego oporu. Już sam, choć niewielki, ciężar noża wystarczy do wcięcia się w głąb pomidora, cebuli oraz innych warzyw czy owoców. Duża powierzchnia klingi jest często wykorzystywana również do przenoszenia pokrojonych produktów z deski do krojenia wprost na patelnię, do garnka czy innego naczynia.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
![Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7194.webp)
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 180mm [14080]
![Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 180mm [14080]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7200.webp)
Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 180mm [14080]
Masahiro BWH Chef o długości ostrza 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych
![Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7229.webp)
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-H Chef 180mm [14910]
![Nóż Masahiro MV-H Chef 180mm [14910]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7656.webp)
Nóż Masahiro MV-H Chef 180mm [14910]
Masahiro MV-H Chef o długości ostrza 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Chef 180mm [14110]
![Nóż Masahiro MV-L Chef 180mm [14110]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7970.webp)
Nóż Masahiro MV-L Chef 180mm [14110]
Masahiro MV-L Chef o długości ostrza 180 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż orientalny 18cm | Global G-4

Nóż kuchenny orientalny 18 cm | Global G-4
Wszechstronny nóż, który łączy w sobie zalety klasycznego noża szefa kuchni oraz specjalistycznego noża do warzyw. Został zaprojektowany do pracy z warzywami, rybami i mięsem. Ostry czubek pozwala błyskawicznie siekać jarzyny czy zieleninę oraz precyzyjnie oczyszczać surowe mięso czy filety. Szeroka klinga ułatwia krojenie delikatnych składników na cienkie jak papier plastry.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R

Nóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R
Solidny nóż w stylu japońskim, zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który świetnie się też sprawdzi przy krojeniu i sprawianiu różnych rodzajów mięsa. Dzięki szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości nie wymaga dużego wysiłku. Tradycyjny szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż rzeźnicki 18cm | Global G-28

Nóż kuchenny rzeźnicki 18 cm | Global G-28
Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Santoku 18cm | Global G-46

Nóż kuchenny Santoku 18 cm | Global G-46
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Santoku żłobiony 18cm | Global G-80

Nóż Santoku żłobiony 18cm | Global G-80
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż szefa kuchni 18cm | Global G-55

Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm | Global G-55
Średniej wielkości, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym z powodzeniem posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Szefa kuchni 18cm | Global GS-98

Nóż Szefa kuchni 18cm | Global GS-98
Poręczny nóż szefa to uniwersalne narzędzie zaprojektowane z myślą o wielu czynnościach. Świetnie się nadaje zarówno do krojenia warzyw i mięsa, jak i do siekania ziół. Ostrze ma optymalną długość i jest zakończone spiczastym czubkiem, co w połączeniu z pełnowymiarową rękojeścią sprawia, że nóż pozwala również wykonywać bardzo precyzyjne zadania.
Nóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78

Nóż szefa kuchni żłobiony 18cm | Global G-78
Nóż przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Black Nóż Szefa kuchni 18cm

Satake Black Nóż Szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Daichi Nóż Santoku 18cm

Satake Daichi Nóż Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Daichi Nóż szefa kuchni 18cm

Satake Daichi Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake FAX40 Nóż Santoku 18cm

Satake FAX40 Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Satake Hiroki Nóż szefa kuchni 18cm

Satake Hiroki Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Katsu Nóż szefa 18cm

Satake Katsu Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Kotori Nóż szefa kuchni 18cm

Satake Kotori Nóż kuchenny Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 18 cm

Satake Megumi Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm

Satake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Sakura Nóż Santoku 18 cm

Satake Sakura Nóż Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm

Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Satoru Nóż szefa kuchni 18cm

Satake Satoru Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Satoru Nóż szefa kuchni Air Holes 18cm

Satake Satoru Nóż kuchenny Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Satoru Tasak do siekania 18cm

Satake Satoru Tasak do siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm

Sword Smith Satake Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin