
Kategorie
-
MARKI / PRODUCENCI (77)
-
ANYSHARP
-
ARTRA
-
BOBET MATERIEL
-
CARIBOU
-
CHEF'sCHOICE
-
CHROMA
-
COZZINI
-
DEMAR
-
DICK
-
FAGUM-STOMIL
-
FÄLLKNIVEN
-
FISCHER
-
GIESSER MESSER
-
GLOBAL
-
HIDEO KITAOKA
-
Higonokami
-
ISLER
-
Imanishi
-
KAJO
-
KANETSUNE
-
KASUMI
-
KING
-
LANSKY
-
MASAHIRO
-
MORA
-
NIROFLEX
-
POLKARS
-
PROS
-
REZZER
-
SANELLI
-
STALGAST
-
SUNCRAFT
-
SWIBO
-
TAIDEA
-
TAKESHI SAJI
-
TAMAHAGANE
-
TOJIRO
-
VIKAN
-
VICTORINOX
-
VULKANUS
-
ŻURAWIK.COM
Producent
Sztywność ostrza
Długość ostrza
Kształt stalki
Dick 1893 widelec 20cm 9100120

Dick 1893 widelec
1893, innowacyjna seria noży ze stali damasceńskiej.
Jeśli słowo "ekskluzywny" nie istniało, byłoby konieczne, aby stworzyć je dla noży serii 1893
Znakomita stal damasceńska składa się z 67 warstw - wystarczy spojrzeć na te noże i wiesz, że masz coś wyjątkowego przed tobą.
Wysyłka w: 10 dni
Europejski nóż do warzyw 20cm | Global GF-43

Profesjonalny nóż kuchenny do warzyw 20cm | Global GF-43
Stosunkowo ciężki, specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
GIESSER 2005 20 nóż 20 cm czarny

Giesser 2005 20
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 2005 20 nóż 20 cm niebieski

Giesser 2005 20
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
GIESSER 2005 20 nóż 20 cm żółty

Giesser 2005 20
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 7365 nóż do filetowania 20 cm

Giesser 7365 nóż do filetowania 20 cm
Nóż do filetowania 20 cm
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
Giesser PREMIUMCUT nóż szefa 20cm 1900 20 rc

Nóż wyposażono w hartowane ostrze, utwardzane do wartości 57 HRC
Bardzo ostre ostrze ze specjalnej stali chromowo-molibdenowej
Idealny dla wszystkich rodzajów krojenia. Dobre wyważenie.
W ekskluzywnym drewnianym pudełku.
Dodatkowo osłona chroniąca przed ostrzem.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości akrylu.
Wysyłka w: 14 dni
Giesser PREMIUMCUT nóż szefa 20cm 1900 20 rd

Nóż wyposażono w hartowane ostrze, utwardzane do wartości 57 HRC
Bardzo ostre ostrze ze specjalnej stali chromowo-molibdenowej
Idealny dla wszystkich rodzajów krojenia. Dobre wyważenie.
W ekskluzywnym drewnianym pudełku.
Dodatkowo osłona chroniąca przed ostrzem.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości akrylu.
Wysyłka w: 14 dni
Giesser PREMIUMCUT nóż szefa 20cm 1900 20 so

Nóż wyposażono w hartowane ostrze, utwardzane do wartości 57 HRC
Bardzo ostre ostrze ze specjalnej stali chromowo-molibdenowej
Idealny dla wszystkich rodzajów krojenia. Dobre wyważenie.
W ekskluzywnym drewnianym pudełku.
Dodatkowo osłona chroniąca przed ostrzem.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości akrylu.
Wysyłka w: 14 dni
Giesser PREMIUMCUT nóż szefa 20cm 1900 20 tol

Nóż wyposażono w hartowane ostrze, utwardzane do wartości 57 HRC
Bardzo ostre ostrze ze specjalnej stali chromowo-molibdenowej
Idealny dla wszystkich rodzajów krojenia. Dobre wyważenie.
W ekskluzywnym drewnianym pudełku.
Dodatkowo osłona chroniąca przed ostrzem.
Uchwyty wykonane z wysokiej jakości akrylu.
Wysyłka w: 14 dni
Global NI Orientalny nóż szefa kuchni 20 cm

Global NI Orientalny nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm GN-009
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Global NI Orientalny nóż szefa kuchni 20cm - żłobiony

Global NI Orientalny nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm GN-002
Średniej wielkości nóż kuchenny przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Global Zestaw Starter G-2+220/BR

Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-220BR
Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.
Wysyłka w: 48 godzin
Mora Frosts nóż no filetowania elastyczny 129-3850 9197PG (19,7cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22

Nóż kuchenny do pieczywa 20cm (Original) | Global G-22
Praktyczny nóż z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Chef 200 mm [MU-04]
![Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Chef 200 mm [MU-04]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8137.webp)
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Chef 200 mm
Nóż francuski czy też znany bardziej jako nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy. Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona. Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia. Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Chef 200 mm [EN-03]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Chef 200 mm [EN-03]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8521.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Chef 200 mm
Nóż francuski czy też znany bardziej jako nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy. Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona. Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia. Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Chef 200 mm [WA-05]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Chef 200 mm [WA-05]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8572.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Chef 200 mm
Nóż szefa wywodzący się kuchni francuskiej, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy. Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona. Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia. Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż szefa kuchni 20cm | Global G-2

Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż szefa kuchni 20cm, żłobiony NOWY | Global G-77

Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm, żłobiony Global G-77
Nóż przeznaczony do różnych zadań, związanych z przygotowywaniem posiłków – zarówno do siekania, jak i do plastrowania czy krojenia w kostkę – szczególnie przydatny podczas pracy z większymi warzywami. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi nieodzowny element wyposażenia kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Polkars nóż masarski nr 15 zielony (20 cm)

Polkars nóż rzeźniczy nr. 15 zielony (20 cm)
Nóż rzeźniczy z plastikową rączką
Długość ostrza 200 mm
Wysyłka w: 24 godziny
Satake Daichi Nóż do porcjowania 20cm

Satake Daichi Nóż do porcjowania 20 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Daichi Nóż szefa 20cm

Satake Daichi Nóż kuchenny szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Macaron White Nóż do pieczywa 20 cm

Macaron White Satake Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm

Satake Megumi Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Satake Megumi Premium Nóż Bunka Szefa 20 cm

Satake Megumi Nóż Bunka Szefa kuchni 20 cm w drewnianym pudełku 805-841W
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Satake Noushu Nóż Szefa kuchni 20cm w drewnianym pudełku

Satake Noushu Nóż Szefa kuchni 20cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Oliver Nóż do pieczywa 20 cm

Oliver Satake Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Oliver Nóż Szefa kuchni 20 cm

Oliver Satake Nóż Szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm

Satake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Satoru Nóż Bunka Szefa 20 cm

Satake Satoru Nóż kuchenny Bunka Szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Satake Satoru Premium Nóż Bunka Szefa 20cm

Satake Satoru Nóż Bunka Szefa 20cm w drewnianym pudełku
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Titanium Nóż do pieczywa 20 cm

Titanium Satake Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

Satake Tomoko Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Wysyłka w: 48 godzin
Satake Unique VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 20cm

Satake Unique VG-10 Nóż Szefa kuchni 20cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Wysyłka w: 48 godzin
Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Chef 200 mm (KSK-01)

Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Chef 200 mm (KSK-01)
Nóż kuchenny Suncraft ELEGANCIA Chef 200 mm
Nóż francuski czy też znany bardziej jako nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy.
Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona.
Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie.
Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Przeznaczenie:
siekanie, szatkowanie
krojenie
krojenie w kostkę
plastrowanie
Ostrze - stal proszkowa SG2 (Super Gold #2)
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 335 mm
Długość ostrza - 200 mm
Rękojeść - Walnut Pakkawood
Waga - ok. 197 g
Suncraft ELEGANCIA zestaw KSK SET

Suncraft ELEGANCIA zestaw KSK SET
Zestaw Suncraft ELEGANCIA KSK SET
Elegancki zestaw składający się z:
- noża kuchennego Suncraft ELEGANCIA Chef 200 mm
- kamienia wodnego do ostrzenia o gradacjach 1000 i 3000.
- gumy do usuwania rdzy. Za jej pomocą w łatwy sposób usuniemy ewentualne rdzawe naloty.
- prowadnica do ostrzenia, które pomagają utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia wysokiej jakości noży kuchennych na kamieniu.
Nóż francuski czy też znany bardziej jako nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy.
Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona.
Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie.
Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Przeznaczenie:
siekanie, szatkowanie
krojenie
krojenie w kostkę
plastrowanie
Wysyłka w: 48 godzin
Suncraft SENZO BLACK nóż BUNKA 200mm (BD-09)

SUNCRAFT SENZO BLACK nóż BUNKA 200 mm (BD-09)
Bunka to nóż ogólnego przeznaczenia, sprawdzi się doskonale podczas typowych zadań kuchennych.
Posiada szeroki profil, nieznacznie zaokrąglony brzuszek oraz płaską tylną część ostrza.
Charakterystyczny, odwrócony profil tanto nadaje ostrzu zręczny i delikatny czubek oraz wyjątkową i przyciągającą wzrok estetykę.
Ten tradycyjny japoński nóż z powodzeniem może zastąpić nóż szefa kuchni czy santoku.
Suncraft SENZO BLACK nóż CHEF 200mm (BD-05)

Nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy.
Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona.
Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają,
że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
Suncraft SENZO CLASSIC nóż Chef 200mm (SZ-05)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Chef 200 mm
Nóż szefa kuchni to najbardziej znane i najczęściej wykorzystywane ostrze do przygotowywania posiłków. Ma charakterystycznie zaokrągloną, szeroką i długą głownię. Jego konstrukcja sprawia, że można nim wygodnie zarówno kroić w plastry, jak i siekać. Podczas pracy tym nożem kucharz wykonuje rytmiczne, kołyszące ruchy.
Wysyłka w: 48 godzin
Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż CHEF 200mm (TO-05)

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż CHEF 200mm (TO-05)
Nóż francuski czy też znany bardziej jako nóż szefa kuchni, to najczęściej wykorzystywane ostrze przez kucharzy.
Zarówno tych profesjonalnych jak i amatorów. Stosunkowo długa, szeroka głownia jest charakterystycznie zaokrąglona.
Pozwala to na wykorzystywanie tego ostrza do właściwie większości technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.
Wysyłka w: 48 godzin
SWIBO 5.8450.20 nóż do filetowania 20 cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO
Nóż przeznaczony do filetowania o elastycznym, wąskim ostrzu.
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk.
Długość ostrza: 20 cm
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: polipropylen
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8452.20 nóż do filetowania 20 cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO
Nóż przeznaczony do filetowania o elastycznym, zakrzywionym ostrzu.
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk.
Długość ostrza: 20 cm
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: polipropylen
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż do pieczywa 20cm

Nóż kuchenny do pieczywa Tojiro DP37 20 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia wszystkich rodzajów pieczywa. Ząbkowane ostrze gładko tnie świeże wypieki, w których skórka jest chrupiąca, a miąższ ma konsystencję puchu. Profesjonalny poziom wykończenia noża gwarantuje wyjątkową ostrość przez długi czas.
Tojiro Flash nóż do pieczywa 20cm FF-BR200

Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki.
Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.
Damasceński nóż do pieczywa Tojiro Flash 20 cm.
Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: +/-1 60 HRC
Długość całkowita: 32 cm
Długość ostrza: 20 cm
Szerokość Klingi: 2,9 cm
Grubość klingi: ok. 1,6 mm
Waga: ok. 150 g
Tojiro Flash to prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, których japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”)
wskazuje na bezkompromisową ostrość, olśniewającą jak błyskawica tnąca wieczorne niebo.
Piękne, oryginalne ostrza z tak zwanej stali damasceńskiej wyprodukowano z 37 warstw (noże do obierania i noże Deba) lub 63 warstw (pozostałe modele) stali,
okuwając naprzemiennie ekstremalnie twardy rdzeń wysoko i niskowęglową stalą nierdzewną.
Rękojeści z tworzywa Micarta komponują się estetycznie z falami damasceńskiego wzoru, a ponieważ wzmocniono je wstawkami ze stali,
do użytkowników trafiają wytrzymałe i znakomicie wyważone narzędzia. Ponadto konstrukcja, w której nasada płynnie łączy się z krawędzią tnącą,
znacznie ułatwia proces ostrzenia i sprawia, że noże wygodnie leżą w dłoni.
Victorinox nóż do mięsa 5.5203.20 (20 cm)

Rękojeść noża wykonana z włókna Fibrox. Jest ono delikatnie ziarniste, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysokich temperatur.
Kasumi DAMASCUS nóż do porcjowania 20cm

Noże KASUMI Damascus są produkowane w japońskim mieście Seki.
Każdy nóż ma swój niepowtarzalny rysunek na klindze, powstały na wskutek skuwania 33 warstw stali.
Rdzeń ostrza został wykonany z bardzo wysokiej jakości stali VG-10.
Następnie z każdej strony nałożono 16 warstw bardziej elastycznej stali. Nóż jest
wykonany z wysokowęglowej stali z domieszką kobaltu, manganu, molibdenu i wanadu. Dokladny skład,
proporcje i proces hartowania jest pilnie strzeżoną tajemnicą firmy.
Twardość rdzenia wynosi ok. 60-61 HRC.
Noże są wykonane metodą kucia i zostały
wykonane z jednego kawałka stali na całej długości.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi DAMASCUS nóż szefa 20cm

Noże KASUMI Damascus są produkowane w japońskim mieście Seki.
Każdy nóż ma swój niepowtarzalny rysunek na klindze, powstały na wskutek skuwania 33 warstw stali.
Rdzeń ostrza został wykonany z bardzo wysokiej jakości stali VG-10.
Następnie z każdej strony nałożono 16 warstw bardziej elastycznej stali. Nóż jest
wykonany z wysokowęglowej stali z domieszką kobaltu, manganu, molibdenu i wanadu. Dokladny skład,
proporcje i proces hartowania jest pilnie strzeżoną tajemnicą firmy.
Twardość rdzenia wynosi ok. 60-61 HRC.
Noże są wykonane metodą kucia i zostały
wykonane z jednego kawałka stali na całej długości.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi Titanium nóż do porcjowania 20cm KTB3/20020

Nóż do porcjowania. Przede wszystkim do mięsa i wędlin.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi Titanium nóż do porcjowania 20cm KTB3/20020b niebieski

Nóż do porcjowania. Przede wszystkim do mięsa i wędlin.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi Titanium nóż szefa kuchni 20cm KTB1/22020

Kasumi Titanium nóż szefa kuchni 20cm KTB1/22020
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi Titanium nóż szefa kuchni 20cm KTB1/22020b niebieski

Kasumi Titanium nóż szefa kuchni 20cm KTB1/22020
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi VG-10 PRO nóż szefa kuchni 20cm

Noże VG-10 PRO wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej.
Stal VG-10 PRO zapewnia większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć oraz korozję.
Wysyłka w: 3 dni
Kasumi VG-10 PRO nóż wąski 20cm

Noże VG-10 PRO wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej.
Stal VG-10 PRO zapewnia większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć oraz korozję.
Wysyłka w: 3 dni
Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm [14961]
![Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm [14961]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7653.webp)
Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm [14961]
Masahiro MV-H Carving o długości ostrza 200 mm podobnie jak nóż Slicer przeznaczony do krojenia i porcjowania mięsa. Jest jednak krótszy a ostrze z bardziej okrągło zakończonym czubkiem. Idealnie nadaję się do krojenia cienkich kawałków mięsa, w tym drobiu, pieczeni, szynki i innych dużych wędlin. Wielkością zbliżony jest do noża szefa kuchni, lecz ma znacznie cieńsze ostrze pozwalające na bardziej precyzyjne krojenie. Dostępny jest w wersji ze sztywnym ostrzem oraz elastycznym (flexible).
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm Flexible [14962]
![Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm Flexible [14962]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7648.webp)
Nóż Masahiro MV-H Carving 200mm Flexible [14962]
Masahiro MV-H Carving o długości ostrza 200 mm podobnie jak nóż Slicer przeznaczony do krojenia i porcjowania mięsa. Jest jednak krótszy a ostrze z bardziej okrągło zakończonym czubkiem. Idealnie nadaję się do krojenia cienkich kawałków mięsa, w tym drobiu, pieczeni, szynki i innych dużych wędlin. Wielkością zbliżony jest do noża szefa kuchni, lecz ma znacznie cieńsze ostrze pozwalające na bardziej precyzyjne krojenie. Dostępny jest w wersji ze sztywnym ostrzem oraz elastycznym (flexible).
Wysyłka w: 48 godzin
Polkars nóż masarski nr. 15 (20cm)

Nóż rzeźniczy z plastikową rączką Długość ostrza 200 mm Rękojeść noża wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szli...
Wysyłka w: 24 godziny
Polkars nóż masarski nr. 15 czerwony (20cm)

Wysyłka w: 24 godziny
Polkars nóż masarski nr. 15 niebieski (20cm)

Nóż rzeźniczy z plastikową rączką Długość ostrza 200 mm Rękojeść noża wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szli...
Wysyłka w: 24 godziny