MARKI / PRODUCENCI

Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm TA-CH210

   Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm TA-CH210
Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm TA-CH210

Tojiro Atelier Forged VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 799,00 zł (netto: 1 462,60 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

 Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black


Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 819,00 zł (netto: 665,85 zł )
szt.

Dick 1893 nóż do krojenia 21cm 8105621

Dick 1893 nóż do krojenia 21cm 8105621
Dick 1893 nóż do krojenia 21cm 8105621

Dick 1893 nóż do krojenia 21cm 8105621


1893, innowacyjna seria noży ze stali damasceńskiej.

Jeśli słowo "ekskluzywny" nie istniało, byłoby konieczne, aby stworzyć je dla noży serii 1893
Znakomita stal damasceńska składa się z 67 warstw - wystarczy spojrzeć na te noże i wiesz, że masz coś wyjątkowego przed tobą.

Wysyłka w: 10 dni

Cena: 1 090,00 zł (netto: 886,18 zł )
szt.

Dick 1893 nóż szefa kuchni 21cm 8104721

Dick 1893 nóż szefa kuchni 21cm 8104721
Dick 1893 nóż szefa kuchni 21cm 8104721

Dick 1893 nóż szefa kuchni 21cm 8104721

1893, innowacyjna seria noży ze stali damasceńskiej.

Jeśli słowo "ekskluzywny" nie istniało, byłoby konieczne, aby stworzyć je dla noży serii 1893
Znakomita stal damasceńska składa się z 67 warstw - wystarczy spojrzeć na te noże i wiesz, że masz coś wyjątkowego przed tobą.

Wysyłka w: 10 dni

Cena: 1 130,00 zł (netto: 918,70 zł )
szt.

GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm czarny

GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm czarny
GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
szt.

GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm niebieski

GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm niebieski
GIESSER 2275 21 nóż do filetowania 21cm niebieski

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
szt.

GIESSER 2277 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty

GIESSER 2277 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty
GIESSER 2277 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty

Uchwyt z polipropylenu zapewnia maksymalne wsparcie i umożliwia niemęczącą pracę w przetwórstwie mięsnym i rybnym,
a także we wszystkich innych obszarach przetwórstwa żywności.

Polipropylen (PP), uchwyt jest szczególnie łatwy do czyszczenia.
Uchwyt jest bardzo szczelny w miejcsu łaczenia z ostrzem.

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 64,00 zł (netto: 52,03 zł )
szt.

GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm czarny

GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm czarny
GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 53,00 zł (netto: 43,09 zł )
szt.

GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm niebieski

GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm niebieski
GIESSER 2285 21 nóż do filetowania 21cm niebieski

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 53,00 zł (netto: 43,09 zł )
szt.

GIESSER 2287 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty

GIESSER 2287 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty
GIESSER 2287 PP 21 nóż do filetowania 21cm żółty

Uchwyt z polipropylenu zapewnia maksymalne wsparcie i umożliwia niemęczącą pracę w przetwórstwie mięsnym i rybnym,
a także we wszystkich innych obszarach przetwórstwa żywności.

Polipropylen (PP), uchwyt jest szczególnie łatwy do czyszczenia.
Uchwyt jest bardzo szczelny w miejcsu łaczenia z ostrzem.

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 53,00 zł (netto: 43,09 zł )
szt.

GIESSER 3105 21 trybownik prosty 21cm czarny

GIESSER 3105 21 trybownik prosty 21cm czarny
GIESSER 3105 21 trybownik prosty 21cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 55,00 zł (netto: 44,72 zł )
szt.

Global NI Nóż do pieczywa 21 cm GNM-09R

Global NI Nóż do pieczywa 21 cm GNM-09R
Global NI Nóż do pieczywa 21 cm GNM-09R

Global NI Nóż kuchenny do pieczywa 21 cm GNM-09R

Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 389,00 zł (netto: 316,26 zł )
szt.
  • nowość

Global profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm GF-33

Global profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm  GF-33
Global profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm GF-33

Profesjonalny nóż kuchenny szefa kuchni 21cm | Global GF-33

Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 659,00 zł (netto: 535,77 zł )
szt.

Global SAI nóż do porcjowania 21cm SAI-02

Global SAI nóż do porcjowania 21cm SAI-02
Global SAI nóż do porcjowania 21cm SAI-02

Global SAI Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm SAI-02

Specjalistyczny nóż kuchenny do porcjowania, który pozwala schludnie pokroić większe porcje przyrządzonego mięsa na cienkie plastry lub apetyczne kawałki. Delikatnie zakrzywione ostrze ułatwia odcinanie mięsa od kości. Nóż idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy udźca jagnięcego. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 719,00 zł (netto: 584,55 zł )
szt.

Global szwedzki nóż do filetowania 21cm G-41

Global szwedzki nóż do filetowania 21cm  G-41
Global szwedzki nóż do filetowania 21cm G-41

Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41

Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 589,00 zł (netto: 478,86 zł )
szt.

Global szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm G-30

Global szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm G-30
Global szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm G-30

Szwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30

Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 589,00 zł (netto: 478,86 zł )
szt.

Mora Frost nóż do chleba 129-40960 3214PG (21,4cm)

Mora Frost nóż do chleba 129-40960 3214PG (21,4cm)
Mora Frost nóż do chleba 129-40960 3214PG (21,4cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 109,00 zł (netto: 88,62 zł )
szt.

Mora Frost nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)

Mora Frost nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)
Mora Frost nóż do filetowania półelastyczny 129-3855 9210PG (21cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 77,00 zł (netto: 62,60 zł )
szt.

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]

Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]
Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]

Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
szt.
  • nowość

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Sashimi 210 mm [MU-05]

Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 499,00 zł (netto: 405,69 zł )
szt.
  • nowość

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm [BD-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Sashimi 210 mm


Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 699,00 zł (netto: 568,29 zł )
szt.
  • nowość

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm


Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 319,00 zł (netto: 259,35 zł )
szt.
  • nowość

Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]

Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]
Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]

Nóż Masahiro BWH Chef Dimple 210mm [14081]

Masahiro BWH Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 619,00 zł (netto: 503,25 zł )
szt.
  • nowość

Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]

Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]
Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]

Nóż Masahiro MV-L Chef 210mm [14111]

Masahiro MV-L Chef o długości ostrza 210 mm to jeden z najczęściej wybieranych noży do kuchni, zarówno przez profesjonalnych kucharzy jak i amatorów. Charakterystyczny kształt noża, wywodzący się z kuchni francuskiej wykorzystywany jest do wielu zadań kuchennych a nazwa nóż szefa kuchni, podkreśla fakt, że jest to nieodzowne narzędzie każdego kucharza. Nóż jest bardzo lekki a rękojeść pewnie leży zarówno w małych jak i dużych dłoniach. Dzięki idealnemu wyważeniu pomiędzy ostrzem a rączką pozwala na rytmiczny, bardzo wydajny, kołyszący ruch na powierzchni podczas krojenia w plastry lub siekania różnych produktów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 459,00 zł (netto: 373,17 zł )
szt.
  • nowość

Suncraft SENZO CLAD nóż Gyuto 210 mm (AS-03)

Suncraft SENZO CLAD nóż Gyuto 210 mm (AS-03)
Suncraft SENZO CLAD nóż Gyuto 210 mm (AS-03)

Suncraft SENZO CLAD nóż Gyuto 210 mm (AS-03)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLAD Gyuto 210 mm
Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa kuchni.
Po ten rodzaj ostrza profesjonalni kucharze sięgają najczęściej. Nie ma się co dziwić, charakterystyczny kształt z stosunkowo
długą i szeroką klingą, zakończoną wyraźnym łukiem sprawdza się podczas prac z większością produktów, a dodatkowo pozwala na stosowanie większość technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 499,00 zł (netto: 405,69 zł )
szt.

Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)

Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)
Suncraft SENZO CLASSIC nóż SASHIMI 210 mm (SZ-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO CLASSIC Sashimi 210 mm
Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 699,00 zł (netto: 568,29 zł )
szt.

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)
Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON nóż SASHIMI 210mm (TO-07)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO TWISTED OCTAGON Sashimi 210 mm
Ten nóż posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze.
Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb.
Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża.
Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie.
Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

 

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 749,00 zł (netto: 608,94 zł )
szt.

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Gyuto 210 mm (FT-03)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Gyuto 210 mm (FT-03)
Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Gyuto 210 mm (FT-03)

Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Gyuto 210 mm (FT-03)

Nóż kuchenny Suncraft SENZO UNIVERSAL nóż Gyuto 210 mm (FT-03)
Gyuto to odpowiednik europejskiego noża szefa kuchni.
Po ten rodzaj ostrza profesjonalni kucharze sięgają najczęściej. Nie ma się co dziwić, charakterystyczny kształt z stosunkowo długą i szeroką klingą,
zakończoną wyraźnym łukiem sprawdza się podczas prac z większością produktów, a dodatkowo pozwala na stosowanie większość technik krojenia.
Od siekania, szatkowania, poprzez krojenie i plastrowanie. Właśnie te cechy sprawiają, że jest to nóż, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 649,00 zł (netto: 527,64 zł )
szt.

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji EBH Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210EBH
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 35,2 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 150 g

Cena: 2 699,00 zł (netto: 2 194,31 zł )

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10


Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka
nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki
jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

Dane techniczne:
Ostrze - stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść - drewno żelazne
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 29,5 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,8 cm
Grubość klingi - 2,1 mm
Waga - ok. 214 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 049,00 zł (netto: 1 665,85 zł )
szt.

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210IW
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 33,2 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,5 cm
Grubość klingi: ok. 2,4 mm
Waga: ok. 190 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 149,00 zł (netto: 1 747,15 zł )
szt.

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji RW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
H-R2D-CH-210RW
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 37,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,7 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 125 g

Cena: 2 199,00 zł (netto: 1 787,80 zł )

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
Takeshi Saji WBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2
H-R2D-CH-210WBB
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń R2
Twardość: 63 HRC
Długość całkowita: 33,5 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,7 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Waga: ok. 220 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 3 299,00 zł (netto: 2 682,11 zł )
szt.

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
Takeshi Saji YBB ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
H-V10D-CH-210YBB
Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Takeshi Saji 21 cm.
Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość: 61 HRC
Długość całkowita: 33 cm
Długość ostrza: 21 cm
Szerokość Klingi: 4,6 cm
Grubość klingi: ok. 2,5 mm
Waga: ok. 225 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 989,00 zł (netto: 1 617,07 zł )
szt.

Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm F-1004

Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm F-1004
Tojiro Aogami Damascus Nóż Deba 21cm F-1004

Nóż kuchenny Deba 21 cm Tojiro Aogami

Stosunkowo ciężki, ostro zakończony nóż z grubą, zwężającą się klingą. Przeznaczony jest do filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. Mimo że Japończycy używają go też do sprawiania mięsa drobiowego, nóż Deba nie jest tasakiem rzeźniczym. Można nim swobodnie przeciąć ość czy chrząstkę, ale nie służy do rąbania grubych kości i nie powinno się nim mocno uderzać. W tym modelu krawędź grzbietu jest lekko zaokrąglona, żeby maksymalnie zwiększyć komfort pracy palcami.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 2 589,00 zł (netto: 2 104,88 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm F-256BK

Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm F-256BK
Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm F-256BK

Tojiro Color Nóż Szefa 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 299,00 zł (netto: 243,09 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828

Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828
Tojiro DP3 nóż do pieczywa 21,5cm F-828

Nóż kuchenny do pieczywa Tojiro DP3 21,5 cm

Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.

Cena: 439,00 zł (netto: 356,91 zł )

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826

Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826
Tojiro DP3 nóż do porcjowania 21cm F-826

Nóż kuchenny do porcjowania Tojiro DP3 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 489,00 zł (netto: 397,56 zł )
szt.

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808

Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 21cm F-808

Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Cena: 519,00 zł (netto: 421,95 zł )

Tojiro DP3 VG-10 Nóż Kiritsuke 21cm F-796

Tojiro DP3 VG-10 Nóż Kiritsuke 21cm F-796
Tojiro DP3 VG-10 Nóż Kiritsuke 21cm F-796

Nóż kuchenny Kiritsuke 21 cm Tojiro DP3

Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Cena: 539,00 zł (netto: 438,21 zł )
  • nowość

Tojiro DP3 VG-10 Nóż Santoku 21cm F-500

Tojiro DP3 VG-10 Nóż Santoku 21cm F-500
Tojiro DP3 VG-10 Nóż Santoku 21cm F-500

Tojiro DP3 VG-10 Nóż Santoku 21cm

Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 539,00 zł (netto: 438,21 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro DP37 VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro DP37 VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro DP37 VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro DP37

Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 859,00 zł (netto: 698,37 zł )
szt.

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210

Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210
Tojiro Flash nóż szefa kuchni 21cm FF-CH210

Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 21 cm

Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 199,00 zł (netto: 974,80 zł )
szt.

Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta white, Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny Szefa Kuchni 21 cm Tojiro Hand Made White

Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.

Cena: 2 399,00 zł (netto: 1 950,41 zł )
  • nowość

Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Hand Made VG-10 Micarta, Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Hand Made Nóż kuchenny Szefa Kuchni 21 cm

Ręcznie wykonany, dwustronnie ostrzony nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony m.in. do krojenia mięsa, warzyw i ryb. Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Posiada ekstremalnie wytrzymałą klingę, w której twardy rdzeń (VG-10) okuto 63 warstwami wysoko i niskowęglowej stali nierdzewnej.

Cena: 2 399,00 zł (netto: 1 950,41 zł )
  • nowość

Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 21cm

Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 21cm
Tojiro High Powder R-2 Nóż szefa 21cm

Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm Tojro High Powder


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 159,00 zł (netto: 942,28 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Limited VG-10 Nóż szefa 21cm

Tojiro Limited VG-10 Nóż szefa 21cm
Tojiro Limited VG-10 Nóż szefa 21cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Limited
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 769,00 zł (netto: 625,20 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Pro VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Pro VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Pro VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm


Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 489,00 zł (netto: 397,56 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Pro VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Pro VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Pro VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 21 cm


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 549,00 zł (netto: 446,34 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Black


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 929,00 zł (netto: 755,28 zł )
szt.

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Kasztan


Profesjonalne noże z serii Tojiro Shippu Kasztan DP Damascus to unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim. Praktyczne ostrza o podwójnym szlifie wykonano z wysokiej jakości tzw. stali damasceńskiej: 63 warstw stali nierdzewnej, osłaniających niezwykle twardy rdzeń ze stali z domieszką kobaltu. Piękny, wielowarstwowy materiał powstaje zgodnie z tradycyjnymi technikami wykuwania stali, dzięki czemu nóż służy użytkownikom dłużej niż zwykłe narzędzia. Rękojeści z hartowanego drewna kasztanowego, ponieważ są wzmocnione pierścieniem z żywicy i zabezpieczone lakierem, wykazują wysoką odporność na wilgoć i przebarwienia.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 669,00 zł (netto: 543,90 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż Szefa 21cm

Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż Szefa 21cm
Tojiro Shippu Kasztan VG-10 Nóż Szefa 21cm

Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Kasztan


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Cena: 799,00 zł (netto: 649,59 zł )
  • nowość

Tojiro Shippu VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Shippu VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Shippu VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu


Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 719,00 zł (netto: 584,55 zł )
szt.

Tojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu


Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 849,00 zł (netto: 690,24 zł )
szt.

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 1 159,00 zł (netto: 942,28 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm
Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm


Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 699,00 zł (netto: 568,29 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Shirogami Nóż Szefa 21 cm

Tojiro Shirogami Nóż Szefa 21 cm
Tojiro Shirogami Nóż Szefa 21 cm

Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm Tojiro Shirogami
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 429,00 zł (netto: 348,78 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Black
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 579,00 zł (netto: 470,73 zł )
szt.
  • nowość

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Zen Black
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

Cena: 639,00 zł (netto: 519,51 zł )
  • nowość

Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm
Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Tojiro Zen Dąb VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

Cena: 479,00 zł (netto: 389,43 zł )
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl