Kategorie
- MARKI / PRODUCENCI (21)
- ANYSHARP
- ARTRA
- BOBET MATERIEL
- CARIBOU
- CHEF'sCHOICE
- CHROMA
- COZZINI
- DEMAR
- DICK
- FAGUM-STOMIL
- FÄLLKNIVEN
- FISCHER
- GIESSER MESSER
- GLOBAL
- HIDEO KITAOKA
- Higonokami
- ISLER
- Imanishi
- KAJO
- KANETSUNE
- KASUMI
- KING
- LANSKY
- MASAHIRO
- MORA
- NIROFLEX
- POLKARS
- PROS
- REZZER
- SANELLI
- STALGAST
- SUNCRAFT
- SWIBO
- TAIDEA
- TAKESHI SAJI
- TAMAHAGANE
- TOJIRO
- VIKAN
- VICTORINOX
- VULKANUS
- ŻURAWIK.COM
Sztywność ostrza
Długość ostrza
Kształt stalki
Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95
Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95
Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.
Wysyłka w: 48 godzin
Global SAI Nóż szefa kuchni 25cm
Global SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 25 cm SAI-06
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Wysyłka w: 48 godzin
Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25cm
Nagomi Kuro Nóż do porcjowania 25 cm
Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25cm
Nagomi Shiro Nóż do porcjowania 25 cm
Specjalistyczny nóż o długim ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47
Nóż kuchenny do plastrowania Sashimi-Yo 25 cm | Global G-47
Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Slicer 250 mm [MU-07]
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania. Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie), która daje najbardziej estetyczny efekt. Slicer kształtem przypomina nóż Sashimi czy Yanagiba. W przeciwieństwie jednak do japońskiego odpowiednika ostrzony jest dwustronnie.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Yanagi Sashimi 25cm (praworęczny) | Global G-11R
Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R
Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.
Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)
Suncraft ELEGANCIA nóż kuchenny Slicer 250mm (KSK-03)
Nóż kuchenny Suncraft ELEGANCIA Slicer 250 mm
Nóż typu slicer to większy brat noża do porcjowania.
Służy i do porcjowania i do wycinania plastrów. Pracując z nim, powinno się stosować technikę pull slice (do siebie),
która daje najbardziej estetyczny efekt.
Przeznaczenie:
plastrowanie
porcjowanie
Ostrze - stal proszkowa SG2 (Super Gold #2)
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 378 mm
Długość ostrza - 250 mm
Rękojeść - Walnut Pakkawood
Waga - ok. 188 g
Wysyłka w: 48 godzin
Szpatuła 25cm | Global GS-4210
Szpatuła 25 cm | Global GS-4210
Wąska, elastyczna szpatuła kątowa przeznaczona do dekorowania, przekładania i smarowania różnego rodzaju wypieków. Idealnie wygładza lukier, krem, czekoladę czy masę cukrową na babeczkach i tortach. Końcówka jest cienka i lekko zaostrzona, więc łatwo ją wsunąć pod najdelikatniejsze elementy dekoracji i w całości je przenieść. Została wyprofilowana w taki sposób, żeby kucharz nie dotykał palcami ciast ani blatu. Fakturowana rękojeść nie wyślizguje się z rąk.
Wysyłka w: 48 godzin
Victorinox nóż kuchenny 5.2001.25 czerwony (25 cm)
Victorinox 5.2001.25
Długość ostrza: 25 cm
Rękojeść: Fibrox
Kolor: czerwony
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż kuchenny 5.2002.25 niebieski (25 cm)
Victorinox 5.2002.25
Długość ostrza: 25 cm
Rękojeść: Fibrox
Kolor: niebieski
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż szefa kuchni Swiss Modern 6.9013.25B czarny (25cm)
Victorinox nóż szefa kuchni 6.9013.25B
WYMIARY
Wysokość: 17 mm
Długość: 388 mm
Szerokość: 55 mm
Waga: 172 g
Długość ostrza: 25 cm
Kolor: czarny
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż szefa kuchni Swiss Modern 6.9016.2543B zielony (25 cm)
Victorinox nóż szefa kuchni Swiss Modern 6.9016.2543B
WYMIARY
Wysokość: 17 mm
Długość: 388 mm
Szerokość: 55 mm
Waga: 172 g
Długość ostrza: 25 cm
Kolor: zielony
Wysyłka w: 24 godziny
Kasumi VG-10 PRO nóż do chleba 25cm
Noże VG-10 PRO wykonane z monolitycznej stali wysokowęglowej.
Stal VG-10 PRO zapewnia większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie.
Rękojeść z polimerów oraz stal VG-10 PRO zapewnia niezwykłą odporność na wilgoć oraz korozję.
Wysyłka w: 3 dni
Polkars nóż masarski nr. 44 (25cm)
Nóż rzeźniczy z plastikową rączką Długość ostrza 250 mm Rękojeść noża wykonana z antypoślizgowego tworzywa. Ostrza noży wykonane są z wysokowęglowej stali nierdzewnej o optymalnej twardości 55-57 HRc. Po przejściu procesu ulepszania cieplnego są szli...
Wysyłka w: 24 godziny
Sanelli Premana nóż kuchenny 25cm
Wysyłka w: 24 godziny
Stalgast nóż kuchenny kuty 25cm 218259
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż do krojenia plasterków 5.4433.25 (25 cm)
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż kuchenny 5.2003.25 (25 cm)
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż rzeźniczy 5.7403.25 (25 cm)
Wysyłka w: 24 godziny