Kategorie
- MARKI / PRODUCENCI (2)
- ANYSHARP
- ARTRA
- BOBET MATERIEL
- CARIBOU
- CHEF'sCHOICE
- CHROMA
- COZZINI
- DEMAR
- DICK
- FAGUM-STOMIL
- FÄLLKNIVEN
- FISCHER
- GIESSER MESSER
- GLOBAL
- HIDEO KITAOKA
- Higonokami
- ISLER
- Imanishi
- KAJO
- KANETSUNE
- KASUMI
- KING
- LANSKY
- MASAHIRO
- MORA
- NIROFLEX
- POLKARS
- PROS
- REZZER
- SANELLI
- STALGAST
- SUNCRAFT
- SWIBO
- TAIDEA
- TAKESHI SAJI
- TAMAHAGANE
- TOJIRO
- VIKAN
- VICTORINOX
- VULKANUS
- ŻURAWIK.COM
Producent
Sztywność ostrza
Długość ostrza
Kształt stalki
Tojiro DP3 nóż szefa kuchni 33cm F-812
Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro DP3 33 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Tojiro Shirogami Yanagi-Sashimi 33cm
Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 33 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.