Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Zaopatrzenie przemysłu mięsnego
Przemysł mięsny jest specyficzną branżą, która wymaga specjalistycznego sprzętu mięsnego. W naszej ofercie znajdziecie wszelkie wymagane noże, które są niezbędne w tej branży.
GIESSER 3105 16 trybownik prosty 16cm czarny
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 3107 PP 16 trybownik prosty 16cm żółty
Uchwyt z polipropylenu zapewnia maksymalne wsparcie i umożliwia niemęczącą pracę w przetwórstwie mięsnym i rybnym,
a także we wszystkich innych obszarach przetwórstwa żywności.
Polipropylen (PP), uchwyt jest szczególnie łatwy do czyszczenia.
Uchwyt jest bardzo szczelny w miejcsu łaczenia z ostrzem.
Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.
Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.
Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.
Wysyłka w: 24 godziny
GIESSER 3165 16 trybownik prosty szeroki 16 cm czarny
GIESSER 3165-16
Nóż trybownik prosty szeroki 16 cm
Ostrze noża zostało wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57
stopni w skali Rockwella. Noże Giesser dłużej zachowują odpowiednią krawędź tnącą dzięki specjalnemu procesowi polerowania
który zapewnia również maksymalną odporność na rdzę. Doskonałą ostrość uzyskują dzięki ręcznemu szlifowaniu ostrza.
Wygodna, miła w dotyku a co najważniejsze antypoślizgowa rączka została wykonana z termoplastycznego tworzywa TPE.
Wysyłka w: 24 godziny
Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3900 7158PG (15,8cm)
Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą
Wysyłka w: 24 godziny
Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3910 7159PG (15,9cm)
Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą
SWIBO 5.8401.16 trybownik prosty twardy 16 cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO 5.8401.16
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8421.16 nóż masarski blokowy 16 cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO 5.8421.16
Nóż masarski blokowy 16 cm.
Wysyłka w: 24 godziny
Tasak do mięsa 440g, 16cm | Global G-12
Tasak do mięsa 440 g 16 cm | Global G-12
Klasyczny, ciężki tasak rzeźniczy przeznaczony do siekania surowego mięsa. Można nim porąbać niewielkie kości, chrząstki lub stawy. Doskonale się też sprawdzi, kiedy trzeba rozłupać dynię, przeciąć pancerz homara albo podzielić mrożonkę. Ponieważ tasak jest wyjątkowo ostry i wygodny w użyciu, nadaje się nawet do krojenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Sanelli Premana nóż do trybowania zagięty 16cm
Wysyłka w: 24 godziny
Sanelli Premana nóż trybownik szeroki 16cm
Wysyłka w: 24 godziny
Sanelli Premana nóż trybownik wąski 16cm
Wysyłka w: 24 godziny
Sanelli Premana tasak 16cm
Wysyłka w: 48 godzin
SWIBO 5.8404.16 trybownik wygięty półelastyczny 16cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8405.13 trybownik wygięty twardy 13cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8405.16 trybownik wygięty twardy 16cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8406.16 trybownik wygięty elastyczny 16cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
SWIBO 5.8408.16 trybownik prosty twardy 16cm
Nóż VICTORINOX - SWIBO
Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F
Wysyłka w: 24 godziny
Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)
Rękojeść noża wykonana z włókna Fibrox. Jest ono delikatnie ziarniste, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysoki...
Wysyłka w: 24 godziny
Wybierz najlepsze noże dla zaopatrzenia przemysłu mięsnego
Dobrze oprawiona sztuka mięsa to prawdziwe dzieło sztuki. Wiele zależy od umiejętności masarza, ale nawet najlepszy fachowiec nie poradzi sobie bez odpowiednich narzędzi.
Właściwe noże do zadań specjalnych
Bez wątpienia w domu poradzimy sobie, mając dwa, może trzy noże. Ale zaopatrzenie przemysłu mięsnego to zadanie o wiele bardziej skomplikowane. W zależności od rodzaju oprawianego mięsa potrzebne będą nie tylko inne noże, ale czasem inne narzędzia.
Trybownik, tasak czy nóż do skórowania są tak skonstruowane, by doskonale pomagały wykonać przeznaczone im zadania. Czasem konieczny jest nóż o wąskim, giętkim ostrzu, innym razem – o szerokim i sztywnym. Odpowiednie zaopatrzenie dla przemysłu mięsnego to podstawa, bez której praca może okazać się niemożliwa.
Jak znaleźć idealne noże do mięsa?
Zaopatrzenie przemysłu mięsnego to nie lada wyzwanie. Z doborem noża jest podobnie jak z wyborem butów. Oto dlaczego:
- długość noża – samego ostrza i trzonka – ma znaczenie. Osoby o większych dłoniach będą potrzebować dłuższych czy cięższych noży;
- jakość wykonania to podstawa. Kiedy zawodowo operujemy ostrymi narzędziami, muszą one być doskonale zrobione, zaprojektowane i wykończone, żeby zapewniać wygodę i bezpieczeństwo;
- nie ma jednego sprzętu do wszystkich zadań. Inny nóż będzie nam potrzebny do podzielenia kurczaka, inny do żeberek, a jeszcze inny – do nogi wołowej.
Centrum Noży oferuje wyłącznie sprawdzone, najwyższej jakości noże i akcesoria. Sprawdź nasz wybór – na pewno znajdziesz zestaw dla siebie.