Zaopatrzenie przemysłu mięsnego

Przemysł mięsny jest specyficzną branżą, która wymaga specjalistycznego sprzętu mięsnego. W naszej ofercie znajdziecie wszelkie wymagane noże, które są niezbędne w tej branży.

NOŻE RZEŹNICZE

GIESSER 3105 16 trybownik prosty 16cm czarny

GIESSER 3105 16 trybownik prosty 16cm czarny
GIESSER 3105 16 trybownik prosty 16cm czarny

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

43,00 zł

Cena netto: 34,96 zł

szt.

GIESSER 3107 PP 16 trybownik prosty 16cm żółty

GIESSER 3107 PP  16 trybownik prosty 16cm żółty
GIESSER 3107 PP 16 trybownik prosty 16cm żółty

Uchwyt z polipropylenu zapewnia maksymalne wsparcie i umożliwia niemęczącą pracę w przetwórstwie mięsnym i rybnym,
a także we wszystkich innych obszarach przetwórstwa żywności.

Polipropylen (PP), uchwyt jest szczególnie łatwy do czyszczenia.
Uchwyt jest bardzo szczelny w miejcsu łaczenia z ostrzem.

Mocne i trwałe ostrza.
Ostrze wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57 stopni w skali twardości Rockwell .
Lustrzane wykończenie zapewnia maksymalną odporność na rdzę i retencji krawędzi. Co zapewnia doskonałą ostrość.
Ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego oraz antypoślizgowa powierzchnia uchwytu.
Dobrze ukształtowane uchwyty zapewniają stabilność i zmniejszają ryzyko poślizgnięcia noża w ręku.

Uchwyt z tworzywa sztucznego nadaje się do kontaktu z żywnością i spełnia wymagania obowiązujących przepisów.

Noże można myć w zmywarce. Jednak, aby chronić krawędź tnącą, zalecamy ręczne czyszczenie.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

44,00 zł

Cena netto: 35,77 zł

szt.

GIESSER 3165 16 trybownik prosty szeroki 16 cm czarny

GIESSER 3165 16 trybownik prosty szeroki 16 cm czarny
GIESSER 3165 16 trybownik prosty szeroki 16 cm czarny

GIESSER 3165-16
Nóż trybownik prosty szeroki 16 cm

Ostrze noża zostało wykonane z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowej, hartowanej w procesie próżniowym do 56 - 57
stopni w skali Rockwella. Noże Giesser dłużej zachowują odpowiednią krawędź tnącą dzięki specjalnemu procesowi polerowania
który zapewnia również maksymalną odporność na rdzę. Doskonałą ostrość uzyskują dzięki ręcznemu szlifowaniu ostrza.
Wygodna, miła w dotyku a co najważniejsze antypoślizgowa rączka została wykonana z termoplastycznego tworzywa TPE.

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

44,00 zł

Cena netto: 35,77 zł

szt.

Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3900 7158PG (15,8cm)

Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3900 7158PG (15,8cm)
Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3900 7158PG (15,8cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

75,00 zł

Cena netto: 60,98 zł

szt.

Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3910 7159PG (15,9cm)

Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3910 7159PG (15,9cm)
Mora Frosts nóż trybownik twardy 129-3910 7159PG (15,9cm)

Rękojeść:
Podwójny-gumowy uchwyt z formowaną trawioną strukturą

Cena:

68,00 zł

Cena netto: 55,28 zł

SWIBO 5.8401.16 trybownik prosty twardy 16 cm

SWIBO 5.8401.16 trybownik prosty twardy 16 cm
SWIBO 5.8401.16 trybownik prosty twardy 16 cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO 5.8401.16

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

62,00 zł

Cena netto: 50,41 zł

szt.
  • nowość

SWIBO 5.8421.16 nóż masarski blokowy 16 cm

SWIBO 5.8421.16 nóż masarski blokowy 16 cm
SWIBO 5.8421.16 nóż masarski blokowy 16 cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO 5.8421.16

Nóż masarski blokowy 16 cm.

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

77,00 zł

Cena netto: 62,60 zł

szt.

Tasak do mięsa 440g, 16cm | Global G-12

Tasak do mięsa 440g, 16cm | Global G-12
Tasak do mięsa 440g, 16cm | Global G-12

Tasak do mięsa 440 g 16 cm | Global G-12

Klasyczny, ciężki tasak rzeźniczy przeznaczony do siekania surowego mięsa. Można nim porąbać niewielkie kości, chrząstki lub stawy. Doskonale się też sprawdzi, kiedy trzeba rozłupać dynię, przeciąć pancerz homara albo podzielić mrożonkę. Ponieważ tasak jest wyjątkowo ostry i wygodny w użyciu, nadaje się nawet do krojenia.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

szt.

Sanelli Premana nóż do trybowania zagięty 16cm

Sanelli Premana nóż do trybowania zagięty  16cm
Sanelli Premana nóż do trybowania zagięty 16cm
Nóż do trybowania zagięty Sanelli Premana 16cm (208160-1096.16) Długość: 16 cm. Seria PREMANA. Stal nierdzewna, polerowane, laserowo wykonane ostrze. Higieniczne połączenie ostrza z rękojeścią. Szerokie miejsce na kciuk. Bezpieczna, trwała, wyważona ...

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

152,00 zł

Cena netto: 123,58 zł

szt.

Sanelli Premana nóż trybownik szeroki 16cm

Sanelli Premana nóż trybownik szeroki  16cm
Sanelli Premana nóż trybownik szeroki 16cm
Nóż trybownik szeroki Sanelli Premana 16cm (207160-1086.16) Długość: 16 cm. Seria PREMANA. Stal nierdzewna, polerowane, laserowo wykonane ostrze. Higieniczne połączenie ostrza z rękojeścią. Szerokie miejsce na kciuk. Bezpieczna, trwała, wyważona ergo...

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

137,00 zł

Cena netto: 111,38 zł

szt.

Sanelli Premana nóż trybownik wąski 16cm

Sanelli Premana nóż trybownik wąski  16cm
Sanelli Premana nóż trybownik wąski 16cm
Nóż trybownik wąski Sanelli Premana 16cm (209160-1106.16) Długość: 16 cm. Seria PREMANA. Stal nierdzewna, polerowane, laserowo wykonane ostrze. Higieniczne połączenie ostrza z rękojeścią. Szerokie miejsce na kciuk. Bezpieczna, trwała, wyważona ergono...

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

152,00 zł

Cena netto: 123,58 zł

szt.

Sanelli Premana tasak 16cm

Sanelli Premana tasak 16cm
Sanelli Premana tasak 16cm
Tasak Sanelli Premana 16cm (213160-3226.16) Długość: 16 cm. Seria PREMANA. Stal nierdzewna, polerowane, laserowo wykonane ostrze. Higieniczne połączenie ostrza z rękojeścią. Szerokie miejsce na kciuk. Bezpieczna, trwała, wyważona ergonomicznie i nie ...

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

306,00 zł

Cena netto: 248,78 zł

szt.

SWIBO 5.8404.16 trybownik wygięty półelastyczny 16cm

SWIBO 5.8404.16 trybownik wygięty półelastyczny 16cm
SWIBO 5.8404.16 trybownik wygięty półelastyczny 16cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

63,00 zł

Cena netto: 51,22 zł

szt.

SWIBO 5.8405.13 trybownik wygięty twardy 13cm

SWIBO 5.8405.13 trybownik wygięty twardy 13cm
SWIBO 5.8405.13 trybownik wygięty twardy 13cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

59,00 zł

Cena netto: 47,97 zł

szt.

SWIBO 5.8405.16 trybownik wygięty twardy 16cm

SWIBO 5.8405.16 trybownik wygięty twardy 16cm
SWIBO 5.8405.16 trybownik wygięty twardy 16cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

65,00 zł

Cena netto: 52,85 zł

szt.

SWIBO 5.8406.16 trybownik wygięty elastyczny 16cm

SWIBO 5.8406.16 trybownik wygięty elastyczny 16cm
SWIBO 5.8406.16 trybownik wygięty elastyczny 16cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

63,00 zł

Cena netto: 51,22 zł

szt.

SWIBO 5.8408.16 trybownik prosty twardy 16cm

SWIBO 5.8408.16 trybownik prosty twardy 16cm
SWIBO 5.8408.16 trybownik prosty twardy 16cm

Nóż VICTORINOX - SWIBO

Ostrze wykonane ze stali węglowo-chromowo-molibdenowej o twardości 58 HRC polerowanej na połysk,
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Materiał rączki: poliamid
Kolor rączki: żółty
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Sterylizacja: do 120° C / 250° F

 

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

63,00 zł

Cena netto: 51,22 zł

szt.

Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)

Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)
Victorinox nóż do mięsa 5.5603.16 (16cm)

Rękojeść noża wykonana z włókna Fibrox. Jest ono delikatnie ziarniste, dzięki czemu nóż nie ślizga się w dłoni i leży pewnie nawet wtedy, kiedy dłonie są mokre lub tłuste. Rękojeść jest dobrze wyprofilowana, odporna na ścieranie oraz działanie wysoki...

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

74,00 zł

Cena netto: 60,16 zł

szt.

Wybierz najlepsze noże dla zaopatrzenia przemysłu mięsnego

 

 

Dobrze oprawiona sztuka mięsa to prawdziwe dzieło sztuki. Wiele zależy od umiejętności masarza, ale nawet najlepszy fachowiec nie poradzi sobie bez odpowiednich narzędzi.

Właściwe noże do zadań specjalnych

Bez wątpienia w domu poradzimy sobie, mając dwa, może trzy noże. Ale zaopatrzenie przemysłu mięsnego to zadanie o wiele bardziej skomplikowane. W zależności od rodzaju oprawianego mięsa potrzebne będą nie tylko inne noże, ale czasem inne narzędzia.

Trybownik, tasak czy nóż do skórowania są tak skonstruowane, by doskonale pomagały wykonać  przeznaczone im zadania. Czasem konieczny jest nóż o wąskim, giętkim ostrzu, innym razem – o szerokim i sztywnym. Odpowiednie zaopatrzenie dla przemysłu mięsnego to podstawa, bez której praca może okazać się niemożliwa.

Jak znaleźć idealne noże do mięsa?

Zaopatrzenie przemysłu mięsnego to nie lada wyzwanie. Z doborem noża jest podobnie jak z wyborem butów. Oto dlaczego:

  • długość noża – samego ostrza i trzonka – ma znaczenie. Osoby o większych dłoniach będą potrzebować dłuższych czy cięższych noży;
  • jakość wykonania to podstawa. Kiedy zawodowo operujemy ostrymi narzędziami, muszą one być doskonale zrobione, zaprojektowane i wykończone, żeby zapewniać wygodę i bezpieczeństwo;
  • nie ma jednego sprzętu do wszystkich zadań. Inny nóż będzie nam potrzebny do podzielenia kurczaka, inny do żeberek, a jeszcze inny – do nogi wołowej.

Centrum Noży oferuje wyłącznie sprawdzone, najwyższej jakości noże i akcesoria. Sprawdź nasz wybór – na pewno znajdziesz zestaw dla siebie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl