

Kategorie
Producent
Sztywność ostrza
Japońskie noże do kuchenne do szatkowania i krojenia SANTOKU
Bunmei Nóż Santoku 18 cm

Bunmei Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż kuchenny o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Dick 1778 nóż santoku 17cm 8164217H

Dick 1778 nóż santoku 18cm 8164217H
1778, Seria Jubileuszowa
Tajemnica wykonania tych noży jest wzorowana na chronionym procesie produkcji ręcznej -
wszystko to sprawia, że noże z serii 1778 są po prostu wyjątkowe.
Każdy nóż to gotowe dzieło sztuki, wymagające więcej niż 45 różnych operacji do jego wykonania.
Wysyłka w: 3 dni
Dick 1893 nóż santoku 18cm 8104218K

Dick 1893 nóż santoku 18cm 8104218K
1893, innowacyjna seria noży ze stali damasceńskiej.
Jeśli słowo "ekskluzywny" nie istniało, byłoby konieczne, aby stworzyć je dla noży serii 1893
Znakomita stal damasceńska składa się z 67 warstw - wystarczy spojrzeć na te noże i wiesz, że masz coś wyjątkowego przed tobą.
Wysyłka w: 10 dni
Global NI Nóż do warzyw 16 cm

Global NI Nóż kuchenny do warzyw 16 cm GNM-08
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Global NI Nóż Santoku 18 cm

Global NI Nóż kuchenny Santoku 18 cm GN-007
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Global SAI Nóż Santoku 19 cm

Global SAI Nóż Santoku 19cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm

Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm

Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Mini Santoku 14 cm

Kanetsune Shirogami#2 Nóż Mini Santoku 14 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune Shirogami#2/SS Nóż Santoku 16,5cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 510 Shirogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 59-60 HRC
Długość całkowita - 29,0 cm
Długość ostrza - 16,5 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 1,6mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 156 g
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna ZA-18
Rękojeść - czerwone drewno pakka
Twardość - 60-61 HRC
Długość całkowita - 32,5 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,7 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 140 g
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya - drewniana pochwa na nóż.
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm

Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Wysyłka w: 48 godzin
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15 cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Green Revolution Nóż Santoku 18cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Dane techniczne:
Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść - micarta
Twardość - 61 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,0 cm
Długość ostrza - 18,0 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 164 g
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm
To doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. w.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15 cm

Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm
To doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 15 cm

Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 15cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 18cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Santoku 18cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Splash Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Santoku 18 cm

Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Santoku 18cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Nagomi Kuro Nóż Santoku 18,5cm

Nagomi Kuro Nóż Santoku 18,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Wysoko umieszczona rękojeść zwiększa komfort pracy nad deską. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Nagomi Maru Nóż Santoku 18cm

Nagomi Maru Nóż kuchenny Santoku 18 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Cienka, szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Nóż Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Nagomi Shiro Nóż Santoku 18,5cm

Nagomi Shiro Nóż Santoku 18,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala ciąć produkty o większych gabarytach, jak kapusta czy sałata, a następnie szybko je przenieść do salaterki czy na patelnię. Wysoko umieszczona rękojeść zwiększa komfort pracy nad deską. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Santoku 167 mm [MU-03]
![Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Santoku 167 mm [MU-03]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8169/Noz-kuchenny-Suncraft-MU-BAMBOO-Santoku-167-mm-MU-03.webp)
Nóż kuchenny Suncraft MU BAMBOO Santoku 167 mm [MU-03]
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku 167 mm [BD-04]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku 167 mm [BD-04]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8330/Noz-kuchenny-Suncraft-SENZO-BLACK-Santoku-167-mm-BD-04.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku 167 mm
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm [BD-03]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8340/Noz-kuchenny-Suncraft-SENZO-BLACK-Santoku-small-143-mm-BD-03.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO BLACK Santoku small 143 mm
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm [EN-02]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm [EN-02]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8538/Noz-kuchenny-Suncraft-SENZO-ENTREE-Santoku-167-mm-EN-02.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO ENTREE Santoku 167 mm
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący odpowiednikiem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Santoku 167 mm [WA-04]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Santoku 167 mm [WA-04]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8578/Noz-kuchenny-Suncraft-SENZO-JAPANESE-Santoku-167-mm-WA-04.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Santoku 167 mm
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący konkurentem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Small Santoku 143 mm [WA-03]
![Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Small Santoku 143 mm [WA-03]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_8582/Noz-kuchenny-Suncraft-SENZO-JAPANESE-Small-Santoku-143-mm-WA-03.webp)
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Small Santoku 143 mm
Santoku to wielofunkcyjny nóż w japońskim stylu, będący konkurentem popularnego na zachodzie noża szefa kuchni. Jego nazwa oznacza „trzy zalety”, ewentualnie „trzy cnoty”. Nie bez powodu – nóż ten, sprawdzi się podczas krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Santoku Dimple 175mm [14079]
![Nóż Masahiro BWH Santoku Dimple 175mm [14079]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7206/Noz-Masahiro-BWH-Santoku-Dimple-175mm-14079.webp)
Nóż Masahiro BWH Santoku Dimple 175mm [14079]
Masahiro BWH Santoku o długości ostrza 175 mm to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wersja Dimple oznacza obustronne żłobienia klingi, które zapobiegają przywieraniu krojonych produktów do noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro BWH Santoku Wave Edge 165mm [14039]
![Nóż Masahiro BWH Santoku Wave Edge 165mm [14039]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7211/Noz-Masahiro-BWH-Santoku-Wave-Edge-165mm-14039.webp)
Nóż Masahiro BWH Santoku Wave Edge 165mm [14039]
Jedną z najbardziej ekscytujących rzeczy w tym nożu jest ząbkowana krawędź, która w połączeniu z asymetrycznym, dwustronnym ostrzeniem sprawia, że ostrze to pozostaje w gotowości do pracy przez bardzo długi czas. Ząbki na krawędzi wywierają znacznie większy nacisk na krojony produkt, a piłujący ruch pozwala na bezproblemowe cięcie. Tego typu rozwiązanie znajduje szerokie zastosowanie. Szczególnie dobrze sobie radzi z produktami miękkimi w środku i twardymi na zewnątrz jak np. dojrzałe pomidory, cytrusy, pieczywo. Nóż z takim ostrzem przypadnie do gustu tym użytkownikom, którzy poszukują narzędzia nie wymagającego regularnego ostrzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-H Santoku Dimple 175mm [14993]
![Nóż Masahiro MV-H Santoku Dimple 175mm [14993]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7701/Noz-Masahiro-MV-H-Santoku-Dimple-175mm-14993.webp)
Nóż Masahiro MV-H Santoku Dimple 175mm [14993]
Masahiro MV-H Santoku o długości ostrza 175 mm to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem doskonaloe nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Masahiro MV-L Santoku 175mm [14123]
![Nóż Masahiro MV-L Santoku 175mm [14123]](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7990/Noz-Masahiro-MV-L-Santoku-175mm-14123.webp)
Nóż Masahiro MV-L Santoku 175mm [14123]
Masahiro MV-L Santoku o długości ostrza 175 mm to tradycyjny japoński nóż, który często jest określany odpowiednikiem zachodniego noża szefa kuchni. Japońska nazwa tego bardzo popularnego noża oznacza "trzy zalety" czy też "trzy cnoty". Nawiązuje to do faktu, iż nóż ten, którego charakterystyczny wygląd przypominający połączenie noża szefa kuchni z tasakiem bardzo dobrze nadaje się do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57

Nóż Mini Santoku 11 cm żłobiony | Global GS-57
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90

Nóż Santoku 13 cm żłobiony | Global GS-90
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Nóż Santoku 18 cm | Global G-46

Nóż kuchenny Santoku 18 cm | Global G-46
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Nóż Santoku żłobiony 18 cm | Global G-80

Nóż Santoku żłobiony 18cm | Global G-80
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Wysyłka w: 48 godzin
Ryusen Hamono VG-10 Nóż Santoku 17 cm

Ryusen Hamono VG-10 Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Sakai Takayuki Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Nóż Santoku 18 cm

Sakai Takayuki Ginga ZA-18 Nóż Santoku 18 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Santoku 18 cm

Sakai Takayuki Hammered VG-10 Nóż Santoku 18 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Wysyłka w: 48 godzin
Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Nóż Santoku 17 cm

Sakai Takayuki Kurokage VG-10 Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.