JMB zestaw 3 noży pomarańczowy (13, 17, 21)
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
JMB zestaw 3 noży pomarańczowy (13, 17, 21)
W skład zestawu wchodzą:
JMB nóż nr BK13 150 twardy 15 cm pomarańczowy - Przeznaczony do precyzyjnego oddzielania mięsa od kości, zwłaszcza w przypadku większych tusz zwierzęcych.
JMB nóż nr BK17 125 twardy 12,5 cm pomarańczowy - Nóż ten jest przeznaczony do precyzyjnego krojenia i trybowania mięsa. Wygięte ostrze ułatwia oddzielanie mięsa od kości.
JMB nóż nr BK21 150 twardy 15 cm pomarańczowy - Nóż ten jest przeznaczony do skórowania, oddzielania skóry od tuszy zwierząt.
Zastosowanie:
Sprawdzają się zarówno w profesjonalnych zakładach mięsnych, jak i w domowej kuchni.
Producent:
JMB Cutlery to firma rodzinna z długą tradycją wytwarzania noży.
Od ponad 40 lat produkuje noże i narzędzia rzeźnicze dla przemysłu spożywczego.
Wszystkie produkty wykonane są ze szwedzkiej stali nierdzewnej, wysokowęglowej. Stal Alleima 14C28N jest najbardziej zaawansowaną stalą nożową o wysokiej zawartości azotu.
Wszystkie uchwyty noży są zaprojektowane i przystosowane do bezpośredniego kontaktu z żywnością.
Konserwacja i przydatne informacje:
Wszystkie rodzaje stali nierdzewnej mogą w pewnych okolicznościach rdzewieć.
Dlatego każdy nóż wymaga właściwej obsługi i konserwacji, aby zapewnić jego długą żywotność.
Poniżej znajdziesz kilka wskazówek dotyczących pielęgnacji noży rzeźniczych JMB:
-Nóż należy czyścić natychmiast po użyciu
-Przechowuj nóż w suchym miejscu
-Trzymaj nóż z dala od soli i kwasów
-Podczas korzystania ze zmywarek należy zwrócić uwagę na to, aby stosować wyłącznie odpowiednie środki czyszczące
-Gdy tylko zmywarka zakończy płukanie, zdejmij ostrza i wytrzyj je do sucha
-Noże z drewnianymi uchwytami można myć wyłącznie ręcznie
-W przypadku stosowania środków dezynfekcyjnych należy zwrócić uwagę, aby były one odpowiednie do stali nierdzewnej
Dane techniczne
Sztywność ostrza | twarde |