Japońskie noże YANAGIBA do sushi

Noże YANAGIBA

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27 cm Leworęczny

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27 cm Leworęczny
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27 cm Leworęczny

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

429,00 zł

Cena netto: 348,78 zł

szt.

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

66,00 zł

Cena netto: 53,66 zł

szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

5,10 zł

Cena netto: 4,15 zł

szt.

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm
Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Hideo Kitaoka Aogami#2 Satin Damascus Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 699,00 zł

Cena netto: 1 381,30 zł

szt.

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Black Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

969,00 zł

Cena netto: 787,80 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm leworęczny

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 299,00 zł

Cena netto: 1 056,10 zł

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

szt.

Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Nóż Oktagon Yanagi 30 cm

Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 499,00 zł

Cena netto: 1 218,70 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 24 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

839,00 zł

Cena netto: 682,11 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Yanagi 27cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 119,00 zł

Cena netto: 909,76 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi 30 cm

Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagiba 30 cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

1 699,00 zł

Cena netto: 1 381,30 zł

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Yanagi Sashimi 21cm

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Cena:

859,00 zł

Cena netto: 698,37 zł

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]
Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba 270 mm dla leworęcznych [10664]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Cena:

899,10 zł

Cena netto: 730,98 zł

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]
Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm [WA-07]

Nóż kuchenny Suncraft SENZO JAPANESE Sashimi 210 mm


Nóż Sashimi czy też inaczej zwany Yanagiba posiada smukłe, dość długie i niebywale ostre ostrze. Używa się go podczas przygotowywania sushi i sashimi, krojenia cienkich plastrów oraz filetowania niektórych gatunków ryb. Jednostronne zaostrzenie pozwala precyzyjnie wykrawać estetyczne plastry, które łatwo odchodzą od noża. Nóż Sashimi wymusza na kucharzu technikę krojenia – powinno się nim ciąć tylko w jedną stronę, do siebie. Dzięki temu na powierzchni krojonego produktu nie zostają zygzakowate ślady, a przekrój plastra jest perfekcyjny, niezmiażdżony i nieposzarpany.

Cena:

319,00 zł

Cena netto: 259,35 zł

Nóż Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R
Nóż Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 25 cm (praworęczny) | Global G-11R

Wyjątkowo wąski, cienki i ostry nóż z klingą o kształcie liścia wierzby, przeznaczony do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

Nóż Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R
Nóż Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R

Nóż kuchenny Yanagi Sashimi 30 cm (praworęczny) | Global G-14R

Długi, bardzo cienki nóż z ostrzem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku – do siebie (technika „hiki kiri”). Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Kiritsuke Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

2 999,00 zł

Cena netto: 2 438,21 zł

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 699,00 zł

Cena netto: 2 194,31 zł

szt.

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Ginryu Honyaki SW Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

4 399,00 zł

Cena netto: 3 576,42 zł

szt.

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Hien Aogami#2 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

3 629,00 zł

Cena netto: 2 950,41 zł

szt.

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 24 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 24 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 24 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

599,00 zł

Cena netto: 486,99 zł

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

789,00 zł

Cena netto: 641,46 zł

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shiden Silver#3 Nóż Kengata 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

6 499,00 zł

Cena netto: 5 283,74 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Kengata Yanagiba 30 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

3 999,00 zł

Cena netto: 3 251,22 zł

szt.

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Shoryu Honyaki VG-10 Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

3 399,00 zł

Cena netto: 2 763,41 zł

szt.

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

2 689,00 zł

Cena netto: 2 186,18 zł

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm
Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

2 299,00 zł

Cena netto: 1 869,11 zł

szt.

Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Satake Aogami Pro Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 399,00 zł

Cena netto: 1 137,40 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Aogami Pro Satake Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:
Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wenge
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 34,0 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 2,9 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 135 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 089,00 zł

Cena netto: 885,37 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Aogami Pro Satake Nóż kuchenny Sashimi Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:
Ostrze - rdzewna stal Blue Aogami #2
Rękojeść - drewno wenge
Twardość - 62-63 HRC
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 24 cm
Szerokość klingi - 3,0 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - jednostronny
Waga - ok. 158 g

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

1 199,00 zł

Cena netto: 974,80 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg Kenta Walnut Nóż Yanagi Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

Magoroku Saku Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanag-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

399,00 zł

Cena netto: 324,39 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm
Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Satake Cutlery Mfg S/D SK-5 Rdzewny Nóż Sashimi 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

449,00 zł

Cena netto: 365,04 zł

szt.

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 21 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 21 cm
Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 21 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

459,00 zł

Cena netto: 373,17 zł

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 24 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 24 cm
Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 24 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

559,00 zł

Cena netto: 454,47 zł

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 27 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 27 cm
Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 27 cm

Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

689,00 zł

Cena netto: 560,16 zł

szt.

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm
Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

szt.

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Megumi Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

99,00 zł

Cena netto: 80,49 zł

Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm

Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm
Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm

Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake MV Natural Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake MV Natural Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

139,10 zł

Cena netto: 113,09 zł

Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm
Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

MV Pakka Satake Nóż Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

szt.

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

239,00 zł

Cena netto: 194,31 zł

szt.

Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

189,00 zł

Cena netto: 153,66 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

149,00 zł

Cena netto: 121,14 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Cena:

169,00 zł

Cena netto: 137,40 zł

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

219,00 zł

Cena netto: 178,05 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

159,00 zł

Cena netto: 129,27 zł

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm

Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27 cm

Satake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

119,00 zł

Cena netto: 96,75 zł

szt.

Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Sword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

139,00 zł

Cena netto: 113,01 zł

szt.

Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

Satake Sword Smith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

szt.

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

129,00 zł

Cena netto: 104,88 zł

szt.

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm
Satake Tsuhime Black Nóż Sashimi 21 cm

Tsuhime Black Satake Nóż Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

259,10 zł

Cena netto: 210,65 zł

szt.

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Cena:

199,00 zł

Cena netto: 161,79 zł

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm [16218]

 

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Wysyłka w: 48 godzin

Cena:

589,00 zł

Cena netto: 478,86 zł

szt.

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]

Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.

Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 375 mm
Długość ostrza: 230 mm
Szerokość: 31 mm
Waga: 158 g

Cena:

699,00 zł

Cena netto: 568,29 zł

centrumnoży.pl - twój sklep z nożami


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl