- PRZYPRAWY i ZIOŁA(104)
- NOŻE RZEŹNICZE(423)
- NOŻE DLA PRZETW. RYB(94)
- NOŻE DO KUCHNI(1761)
- OSTRZAŁKI - STALKI - KAMIENIE(297)
- SPRZĘT I AKCESORIA(115)
- FARTUCHY RĘKAWICE OBUWIE(53)
- UTRZYMANIE CZYSTOŚCI(149)
- MARKI / PRODUCENCI(2616)
- ANYSHARP(18)
- ARTRA(3)
- BOBET MATERIEL(10)
- CARIBOU(25)
- CHEF'sCHOICE(14)
- CHROMA(0)
- COZZINI(9)
- DEMAR(5)
- DICK(223)
- FAGUM-STOMIL(2)
- FÄLLKNIVEN(3)
- FISCHER(7)
- GIESSER MESSER(85)
- GLOBAL(223)
- HIDEO KITAOKA(42)
- Higonokami(13)
- ISLER(6)
- Imanishi(4)
- JMB Cutlery(4)
- KAJO(2)
- KANETSUNE(60)
- KASUMI(37)
- KING(13)
- LANSKY(0)
- MCUSTA ZANMAI(9)
- MASAHIRO(232)
- MORA(23)
- NIROFLEX(21)
- POLKARS(154)
- PROS(11)
- REZZER(10)
- SANELLI(25)
- SATAKE(235)
- STALGAST(16)
- SOLINGEN(5)
- SUNCRAFT(124)
- SWIBO(20)
- TAIDEA(16)
- TAKESHI SAJI(62)
- TAMAHAGANE(114)
- TOJIRO(264)
- VIKAN(29)
- VICTORINOX(287)
- VULKANUS(1)
- ŻURAWIK.COM(104)
- DOSTĘPNE KOLORY RĘKOJEŚCI(567)
- PROMOCJE - PRZECENY(5)
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 240 mm
Opis
Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN
Rękojeść do noży MASAHIRO została wykonana zgodnie z minimalistycznym i tradycyjnym duchem Japonii. Użyto do tego jasnego magnoliowego drewna a nasada została wzmocniona pierścieniem z czarnego tworzywa. Perfekcyjnie wyprofilowany w kształt litery D uchwyt pozwala na pewne i precyzyjne operowanie nożem. Rękojeść przeznaczona jest do noży o długości ostrza 240 mm.
Długość rękojeści: 134 mm
Szerokość rękojeści: 24 mm
Grubość rękojeści: 19 mm
Waga: ok. 30 g
Produkty powiązane
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10007]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita (A): 332 mm
Długość ostrza (B): 182 mm
Szerokość (C): 54 mm
Grubość (D): 4.0 mm
Waga: 200 g
Cena netto: 486,99 zł
Nóż Masahiro MS-8 Usuba 180mm [10032]
Nóż Masahiro MS-8 Usuba 180mm [11132]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Cena netto: 405,69 zł
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 240mm [10023]
Masahiro Takohiki o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Cena netto: 405,69 zł
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Nóż Masahiro MS-8 Takohiki 210mm [10022]
Masahiro Takohiki o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Cena netto: 356,91 zł
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 210mm [10012]
Cena netto: 356,91 zł
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm [10014]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Cena netto: 470,73 zł
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm [10013]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Cena netto: 405,69 zł
Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 135mm [10004]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Cena netto: 356,91 zł
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10005]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Cena netto: 405,69 zł
Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]
Nóż Masahiro MS-8 Deba 165mm [10006]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Cena netto: 438,21 zł
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [10064]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 270mm dla leworęcznych [11164]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Cena netto: 730,89 zł
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]
Nóż Masahiro MS-8 Yanagiba 240mm dla leworęcznych [10063]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm dla leworęcznych - to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Cena netto: 608,94 zł
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych
Nóż Masahiro MS-8 Deba 150mm [10055] dla leworęcznych
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Cena netto: 600,81 zł
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych
Nóż Masahiro MS-8 Deba 180mm [10057] dla leworęcznych
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 mm do 300 mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Cena netto: 730,89 zł
Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm 16207
Nóż Masahiro Bessen Deba 180mm [16207]
Deba to nóż w japońskim stylu używany głównie do krojenia ryb ale również i mięsa. Występują w bardzo wielu rozmiarach, od 120 do 300mm. Krawędź tnąca jest bardzo wytrzymała, tak aby poradzić sobie z odcięciem głowy ryby czy przecięciem niewielkich ości. Nóż deba jest zaostrzony jednostronnie, z łatwością poradzi sobie podczas filetowania czy porcjowania.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC:61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia:jednostronne
Długość całkowita: 325 mm
Długość ostrza: 183 mm
Szerokość: 55 mm
Waga: 311 g
Cena netto: 730,89 zł
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm 16228
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 210mm [16228]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 343 mm
Długość ostrza: 205 mm
Szerokość: 21 mm
Waga: 111 g
Cena netto: 478,86 zł
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm 16229
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 240mm [16229]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 377 mm
Długość ostrza: 235 mm
Szerokość: 22 mm
Waga: 140 g
Cena netto: 568,29 zł
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm 16230
Nóż Masahiro Bessen Takohiki 270mm [16230]
Masahiro Takohiki to nóż, którego długie ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej nóż Takohiki podobnie jak Yanagiba jest najczęściej stosowany do przygotowywania sushi czy sashimi. Wywodzący się z rejonów Tokio nóż Takohiki nieznacznie różni się od pochodzącej z okolic Osaki Yanagi. To co widoczne jest na pierwszy rzut oka to w przeciwieństwie do Yanagiby zakończony jest prostokątnie. Tego typu rozwiązanie przydaje się np. do podnoszenia gotowych plastrów z deski do krojenia. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 263 mm
Szerokość: 23 mm
Waga: 163 g
Cena netto: 690,24 zł
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 300mm [16221]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 300mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 448 mm
Długość ostrza: 290 mm
Szerokość: 35 mm
Waga: 220 g
Cena netto: 812,20 zł
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 270mm [16220]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 270 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 414 mm
Długość ostrza: 260 mm
Szerokość: 33 mm
Waga: 195 g
Cena netto: 690,24 zł
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm 16218
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 210mm [16218]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 210 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Cena netto: 478,86 zł
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]
Nóż Masahiro Bessen Yanagiba 240mm [16219]
Masahiro Yanagiba o długości ostrza 240 mm to nóż, którego długie i smukłe ostrze, znajduje zastosowanie podczas krojenia bardzo cienkich plastrów czy filetowania ryb. W kuchni azjatyckiej Yanagiba jest najczęściej stosowana do przygotowywania sushi czy sashimi. Charakterystycznie dla tradycyjnych japońskich noży jest zaostrzony jednostronnie, umożliwiając precyzyjne, w pełni kontrolowane krojenie produktów, które z łatwością oddzielają się od noża, ukazując piękną i błyszczącą powierzchnię cięcia - istotny i ceniony szczegół w kuchni japońskiej. Yanagi w języku japońskim oznacza wierzba, a sama nazwa noża najpewniej odnosi się do długich i giętkich gałęzi tego drzewa.
Typ stali: Carbon Steel (Ki-gami No.2)
HRC: 61-63
Materiał rękojeści: drewno magnoliowe
Sposób ostrzenia: jednostronne
Długość całkowita: 375 mm
Długość ostrza: 230 mm
Szerokość: 31 mm
Waga: 158 g
Cena netto: 568,29 zł
Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]
Nóż Masahiro Bessen Usuba 165mm [16238]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Cena netto: 446,34 zł
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
Nóż Masahiro Bessen Usuba 180mm [16239]
Usuba to tradycyjny japoński nóż używany do obróbki warzyw. Wyglądem przypomina wąski tasak czy inny tradycyjny japoński nóż Nakiri, lecz w jego przeciwieństwie jest ostrzony jednostronnie. Krawędź tnąca jest zazwyczaj prosta bądź z łagodnym łukiem. Dzięki charakterystycznie wysokiej głowni, dłoń jest dobrze separowana od deski do krojenia, zapewniając komfortową pracę podczas siekania. Mistrzowie sushi używają tego noża katsuramuki czyli do wycinania z białej rzodkwi, marchewki czy ogórka cieniutkich arkuszy.
Cena netto: 527,64 zł
Rękojeść MASAHIRO do noży dł. 270 mm
Rękojeść do noży MASAHIRO z serii MS-8 i BESSEN
Cena netto: 39,84 zł