Satake Cutlery Mfg Daichi Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku

Satake Cutlery Mfg Daichi Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku
  • nowość
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 1 129,00 zł 1129.00
Cena netto: 917,89 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: SATAKE
Kod produktu: HG8555W

Opis

Satake Cutlery Mfg Daichi Zestaw 2 noży w drewnianym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z 69-warstwowej stali z rdzeniem MVS10Cob hartowanym do twardości 60 HRC, są idealne do środowiska domowego. skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 18 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb.

Profesjonalny japoński nóż Santoku Satake Daichi 18 cm
Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 60 HRC +/- 1'
Długość całkowita - 31,5 cm
Długość ostrza - 18 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 160 g

Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Satake Daichi 20 cm
Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść - drewno pakka
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 20 cm
Szerokość klingi - 4,5 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 170 g

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl