Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż do steków 12 cm

Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż do steków 12 cm
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena brutto: 389,00 zł 389.00
Cena netto: 316,26 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: SATAKE
Kod produktu: STK-DM1

Opis

Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż do steków 12 cm

Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane.

Dane techniczne:
Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść - stal nierdzewna
Twardość - 59-60 HRC
Długość całkowita - 24,0 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 2,0 cm
Grubość klingi - 1,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny
Waga - ok. 68 g

Konserwacja

Noże kuchenne ze stali nierdzewnej są łatwiejsze w pielęgnacji w porównaniu do noży ze stali rdzewnej (węglowej). W składzie chemicznym, oprócz żelaza i węgla, występują również inne pierwiastki (Chrom i Wanad), które są bardziej odporne na korozję i ścieranie. Należy jednak pamiętać, że żaden nóż nie jest w 100% nierdzewny, dlatego nie należy zupełnie ich zaniedbywać.

Po skończonej czynności należy je umyć, a następnie wytrzeć do sucha. Przechowując noże ze stali nierdzewnej w bloku, należy pamiętać, aby wcześniej dokładnie je wysuszyć, ponieważ zamknięta konstrukcja bloku nie służy dobrej wentylacji noży. W najgorszym wypadku doprowadzi to do pojawienia się rdzy na ostrzu.

Długo nieużywane noże kuchenne możemy nasmarować olejkiem kameliowym, dzięki czemu nasz nóż będzie zawsze w dobrej kondycji.

Niedopuszczalne jest mycie noży w zmywarce. Środki chemiczne używane w zmywarkach mogą doprowadzić do przebarwienia na ostrzu, uszkodzić trwale rękojeść bądź samą klingę. Wysoka temperatura może doprowadzić do rozhartowanie krawędzi tnącej, dlatego nie należy mieszkać gotujących się wyrobów kuchennych.

Dane techniczne

Sztywność ostrza twarde
Długość ostrza 12 cm
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl