Nóż kuchenny Chiński Tasak TS-104 210mm [40874]
Opis
Chiński tasak to nóż, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Nóż ten posiada solidną i raczej cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Chiński tasak to szeroki, ostry nóż oraz doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Typ stali: MBS-26
HRC: 58-59
Materiał rękojeści: drewno pakkawood
Sposób ostrzenia: dwustronny
Wymiary:
Długość całkowita (A): 325 mm
Długość ostrza (B): 211 mm
Szerokość (C): 105 mm
Grubość (D): 1.6 mm
Waga: 325 g
Przydatne informacje:
Wszystkie noże Masahiro są ekstremalnie ostre, zalecamy zatem użytkowanie z należytą ostrożnością.
Noży Masahiro nie należy używać to krojenia zamrożonych produktów ( z wyjątkiem serii do tego przeznaczonej).
Nie używaj noży do innych celów niż spożywcze.
Do krojenia używaj drewnianych lub wykonanych z tworzywa desek do krojenia.
Nie należy myć noży w zmywarkach, które niszczą krawędź tnącą.
Myj nóż w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
Po umyciu wytrzyj nóż do sucha.
Przechowuj nóż na belce magnetycznej lub w specjalnym bloku na noże.
Dane techniczne
Sztywność ostrza | twarde |
Długość ostrza | 21 cm |