Noże kuchenne spod znaku Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne,
wytwarzane przez firmę Yoshikin – znanego na całym świecie producenta noży marki GLOBAL.
Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi.

Noże wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni.
Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas.
Tradycyjny kształt rękojeści – tzw. litera D – gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.
Noże Bunmei są cenione we wszystkich zakątkach globu, przy czym w Japonii otrzymały rekomendację
krajowego Towarzystwa Higieny Żywności i cieszą się nieprzerwanym uznaniem japońskich szefów kuchni.

Warto pamiętać, że tradycyjne noże japońskie nie powinny być czyszczone w zmywarce.
Należy je myć ręcznie i dokładnie suszyć, najlepiej po każdym użyciu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl